2007-11-23 18:22:34• hírek • Szatmar.ro

Megmutathatják tehetségüket az egyetemisták

 A Nagykárolyi Művelődési Ház nemzetközi fesztivált szervezett színi növendékek számára.
A Nagykárolyi Színházban rendezték meg azt a három napig tartó fesztivált, amelyre több városból érkeztek egyetemisták.

November 23-án, pénteken 17 órától nyitották meg a fesztivált. Elsőként a Nagyváradi Egyetem román tagozatos diákjai egy Csehov feldolgozással készültek, Hipnózis szeánsz címmel. 19 órától a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem végzős hallgatói, Moliére Szívek és Szarvak című művével mutatkoztak be.

Szarvadi Pál főszervező elmondta, a fesztivállal hagyományt szeretnének teremteni, ugyanis az egész országban nem volt eddig hasonló rendezvény, ahol megmutathatnák magukat a tehetségek egyetemisták.

- Az a célunk, hogy a különböző helyekről érkezett művésznövendékek megismerhessék egymást, illetve próbálunk majd minél több színházigazgatót is elhívni az előadásokra, hogy ezzel is növeljük az egyetemisták jövőbeni lehetőségeit. - mondta Szarvadi Pál főszervező.

November 24-én folytatódnak az előadások, 15 órai kezdettel a Marosvásárhelyi Egyetem román tagozatos hallgatói Goldonitól egy vígjátékot adnak elő. A Kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem, végzős, román tagozatos diákjai 17 órától egy Jonescu darabbal bizonyítják be tehetségüket a közönségnek. 19:30-tól a Kaposvári Egyetem Peter Weiss és Richard Peaslee Marat taram című darabját játsszák el.

A fesztivált a Megyei Tanács és a Nagykárolyi Helyi Tanács finanszírozta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: