2013-01-09 10:20:42• hírek • MTI

Megmérgeztek egy sorsjegynyertest Chicagóban

Ciánnal mérgeztek meg egy chicagói sorsjegynyertest, akiről korábban azt gondolták, hogy természetes okok miatt halt meg - közölték kedden rendőrségi forrásokra hivatkozva amerikai médiaforrások.

A 46 éves Urooj Khan, aki tavaly nyáron egymillió dollárt nyert kaparós sorjegyen, egy nappal azután halt meg, hogy az illinois-i számvevői hivatal július 19-én kiállította a nevére szóló csekket. A holttestet nem boncolták fel, mert az akkor érvényes előírások szerint 45 éves életkor felett csak azokat holttesteket vizsgálták meg így, amelyek esetében a halál körülményeivel kapcsolatban gyanú merül fel. (A korhatárt azóta 50-re emelték.)

A rutinszerű toxikológiai vizsgálat, amely ópiát-, kokain- és szén-monoxid nyomait kereste, semmi gyanúsat nem talált. Mivel ciánmérgezés rendkívül ritkán fordul elő, a vegyi teszt erre a méregre nem terjedt ki. A halotti bizonyítvány szerint Khan, akinek holttestén külsérelmi nyomot nem találtak, koronaér-rendellenesség miatt halt meg.

A halál körülményeit csak a rokonok kitartó követelésének vizsgálták meg újból. A chicagói rendőrség hétfőn jelentette be, hogy gyilkosság miatt nyomozást indít az ügyben. Khan holttestét nagy valószínűséggel exhumálják majd.
Az ügy külön érdekessége, hogy a vegytisztítókat üzemeltető Khan hithű muszlim volt, aki kevéssel a sorsjegy megvásárlása előtt tért vissza a hádzsról, a rituális mekkai zarándoklatról. Az utazás során a férfi fogadalmat tett, nem folytat többé szerencsejátékot, és az általa megvett szelvény szándékai szerint az "utolsó" volt.

A nyertes egyébként úgy döntött, hogy nem részletekben, hanem egy összegben veszi fel a nyereményét, amely bruttó 600 ezer, nettó 425 ezer dollárra rúgott. Khan halála után az összeget a hozzátartozóinak fizették ki, a csekket augusztus 15-én váltották be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: