2016-12-16 16:15:29• hírek • Szatmár.ro

Megmenekült az Olimpia - 500 ezer lejjel húzta ki a bajból a Szatmár Megyei Tanács

A Szatmár Megyei Tanács pénteken megtartott rendkívüli ülésén a tanácsosok 500 ezer lej támogatást szavaztak meg a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapatának. A játékosok felé a klub két havi fizetéssel van elmaradva, sőt, gyakorlatilag semmit nem tudott kifizetni a klub az utóbbi két hónapban. A gondok most - részben - megoldódtak.

"A Szatmár Megyei Tanács alkalmazottainak egy része annyit dolgozott a törvényes megoldás megtalálásán az Olimpia támogatására, mintha valami ilyen irányú továbbképzésen vettek volna részt. Szinte minden önkormányzatilag támogatott csapat finanszírozását jól ismerik" - mondta Pataki Csaba megyei tanácselnök a pénteki rendkívüli tanácsülés után.

A támogatás megszavazása nem volt egyszerű, a PSD-frakció csak hosszas győzködést követően vett részt az ülésen, egy részük pedig tartózkodott a szavazásnál.

"A fiúk nehéz körülmények között is remek eredményt értek el, a harmadik helyről várják a bajnokság folytatását. Emellett az országban top10-esnek számító edző készíti fel őket. Így nem mondhatjuk, hogy nincsenek eredmények, nem érdemlik meg, hogy ne folytathassák a bajnokságot" - magyarázta Pataki.

Azt is megtudtuk, hogy ebből az összegből javarészt az előző két hónap alatt felhalmozott tartozásokat fizetik ki - szállítási- és szállásköltségeket, fizetéseket fog rendezni a klub. "Nincs szó a történelmi tartozásokról, amelyek több évesek. Valószínűleg ezek közül néhányból per is lesz" - mondta a megyei tanácselnök. Szerinte mindenképpen új szemléletre van szükség a klubnál, a vezetői tanácstól pedig egy tervet vár az adósságok csökkentésére.

A klub "történelmi" tartozásairól Karta Attila, a klub elnöke beszélt a sajtónak. Kiderült, hogy például az Aurora Hotel felé a klubnak 220-230 ezer lejes adóssága van felhalmozva 2013 óta. A Somesul Stadiont 2012-ben bérelték ki a tulajdonosától, ám azóta nem fizettek, így a késedelmi kamatokkal a tartozás összege már 150 ezer lej körüli összegre nőtt. Az előző klubvezetés 90 ezer lejre vásárolt a számlák szerint sportfelszerelést, aminek a kamatja nagyjából 25 ezer lej. "Felszereléseket pedig nem találtunk a stadionban, újakat kellett vennünk, hogy legyen miben edzeni" - magyarázta Karda.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: