2008-09-18 15:41:42• hírek • Csenteri Judit

Megmenekült az AIG

Amerika legnagyobb biztosítótársasága, az American International Group megmenekült a csődtől az amerikai kormány révén és ezáltal elkerülte az összeomlást a gazdaságtörténet legsúlyosabb pénzügyi válságában.

Miután megmentette a Freddie Mac-ot és a Fannie Mae-t, most az amerikai kormány újra be kellett avatkozzon gazdaságba, hogy Amerika legnagyobb biztosító társaságának, az American International Group-nak is a segítségére siessen, amely egyébként súlyos pénzügyi gondokkal küszködött.

Az AIG 85 milliárd dollár értékű, 2 év lejáratú szövetségi hitelt kapott, garanciába pedig átnyújtotta a részvények 79,9 százalékát.

Washington annak függvényében döntött e hitel átnyújtásáról, hogy tudta az AIG csődje mélyítené a pénzpiacok amúgy is súlyos válságát. Pénzügyi szakértőknek is azonban csak becslései vannak afelől, hogy mi történt volna az AIG bukása esetén: valószínű az egész világ pénzügyi rendszerét megingatta volna.

Az AIG-nek ez év első félévében 13 milliárd dolláros vesztesége volt szemben az elmúlt év első félévének 8,4 milliárd dolláros nettó profitjával. Bukása révén körülbelül 180 milliárd dolláros veszteséget kellett volna még elszenvednie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: