2009-01-30 16:29:23• hírek • Szatmar.ro

Nem a brit kormány menti meg a Hondát

A Honda cáfolja, hogy a brit kormány segélycsomagjával mentené meg a csapatot.

Az angol Guardian című napilap a napokban felvetette annak lehetőségét, hogy a japán Honda autógyár által magára hagyott Forma1-es istállót a brit kormány segélycsomagja mentheti meg.

 

 

A.brit gazdasági minisztérium a hetekben meghirdetett egy segélyakciót, mely olyan autógyárak megsegítését teszi lehetővé, amely éves forgalma meghaladja a 27 millió eurót, környezetvédő technológiát alkalmaz és munkahelyeket teremt.

A szóban forgó angol napilap szerint a Honda képviselői az utóbbi időben többször és találkoztak a gazdasági minisztérium képviselőivel. Ráadásul a minisztérium szóvivője szerint „minden olyan cég részesülhet a támogatásban, amely teljesíti a feltételeket, így a Honda is."

Ezzel szemben a Honda tagadja, hogy brit közpénzből szeretné finanszírozni a csapatot. Azt ugyan elismerték, hogy tárgyalásokat folytattak a minisztérium képviselővel, ám szerintük annak a 700 brit állampolgárnak a sorsáról és a lehetőségeiről volt szó, akik a japán gyárban dolgoznak.

Egy biztos, a Honda decemberi kilépése óta az istálló nem talált új tulajdonost és a március 9.-i szezonnyitó rohamléptekkel közeledik.

Vajon idén körözni fog-e a Honda?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: