2018-03-07 13:02:17• hírek • Közlemény

Megmenekül a Szatmárnémeti-Bukarest járat

A szatmári parlamenti képviselő szerdán, március 7-én találkozott a Román Vasúttársaság személyszállító részlegének (CFR Calatori) igazgatójával, Szentes Józseffel azon megszüntetésre ítélt járatok kapcsán, amelyek nagy mértékben befolyásolják a Szatmár megyei lakosság életét.

„A vasúttársaság személyszállítási részlegének vezetőjével sikerült megegyeznünk abban, hogy felülvizsgálják a Szatmár megyét is érintő járat-eltörlések ügyét. Ennek következtében már döntés is született: mégsem szüntetik meg a Szatmárnémeti-Bukarest járatot, a Halmi-Szatmárnémeti vonalon pedig a hétvégi közlekedést március 10-11-én fogják megvizsgálni. Ha pedig bebizonyosodik, hogy hétvégén is sűrűn használt járatról van szó, elállnak az eredeti tervüktől” – mondja Magyar Lóránd. 


Az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője egy héttel ezelőtt szólalt fel a parlament plénumában a CFR megszűnő járatai kapcsán. A vasúttársaság ugyanis március elsejétől költségcsökkentésre hivatkozva a Nagybányáról induló, Szatmárnémetit is érintő és Bukarestbe érkező vonatjárat megszüntetése mellett döntött, a Halmi-Szatmárnémeti vonat esetében pedig a hétvégi járatok eltörlése mellett döntöttek.


Mindkét járat fontos szerepet tölt be a szatmáriak vasúti közlekedésében: a Bukarestbe tartó vonat napi kapcsolatot teremt a fővárossal, a Halmiból érkező útvonalon pedig havonta 8 ezren utaznak, nem csak hétköznapokon, hanem hétvégénként is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: