2010-01-26 15:05:45• hírek • Gozner Gertrud

Megmagyarázhatatlan tragédiák

Öngyilkossági hullám ütötte fel a fejét Szatmár megyében, az áldozatok mind fiatal, tízen- és huszonéves fiatalemberek voltak.

A legutóbbi eset hétfő hajnalban történt, amikor is a 20 éves pusztadaróci Dolmányos Norbert vált meg önként az életétől. A fiatalt mostohaapja lakásának egyik mellékhelyiségében találták meg felakasztva. A pusztadaróci rendőrség közleménye szerint Dolmányos Norbert már két hónappal ezelőtt panaszkodott arra, hogy nincs értelme az életének és öngyilkos fog lenni. A fiatal végül beváltotta a fenyegetéseit, és elszánta magát a tragikus lépésre. Dolmányost mindenki talpraesett, de kissé visszahúzódó fiatalembernek ismerte, és egy magyarországi cirkusznál volt alkalmazásban.

Vasárnap az esti órákban a 26 éves Karaba Róbert akasztotta fel magát a nagykárolyi szakiskola bentlakásában. Az érkávási születésű fiatalember gyermekkorától a Szociális Gondozói és Gyermekvédelmi Hatóság gondozásában állt 2004-ig, amely idő alatt végigjárta a megye szakintézményeit. Végül Nagykárolyban telepedett le, ahol beiratkozott a Iuliu Maniu Iskolaközpont 12-ik osztályába. Karaba apróbb munkákból tartotta fent magát, az öngyilkosság előtt mindenkinek azt mesélte, hogy ismét visszatér Németországba, hogy pénzt keressen a tanulmányaihoz.

Múlt héten szerdán az Élelmiszeripari Líceum 17 éves tanulóját találták meg felakasztva Berekszói otthonában. Razvan Gavris búcsúlevelet hagyott hátra és sms-ben értesítette a barátjait arról, hogy mire készül. A fiatal szülei külföldön dolgoznak 13 éves kora óta és ezért úgy érezte, hogy terhet jelent a számukra. Ráadásul az édesapja munkahelyi balesetet szenvedett a múlt ősszel, és tolószékbe kényszerült. Az eset óta a fiatal egyre kedvtelenebb lett, amely végül öngyilkosságba torkollott.

Az első öngyilkossági eset január huszadikán történt, amikor az Ortodox Teológia Líceum 11-es diákja a Golescu hídról a Szamosba vettet magát. A 18 éves Florin Cosma teste egyelőre nem került elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: