2011-06-01 17:57:25• hírek • Szatmar.ro

Veretlenek csatája a döntőben

Ami Európában a Barcelona - Manchester United volt az elmúlt hétvégén, az Szatmár megye viszonylatában az Olimpia - Óvári összecsapás lesz vasárnap. Az Olimpia-stadionban 18.00 órai kezdettel megrendezendő mérkőzésnek nem kisebb tétje, mint hogy a megye bajnokáról döntsön. Valamint arról, hogy melyik gárda játszhat megyeközi osztályozót a harmadik osztályba való feljutásért. Ahová mindkét fél fel akar jutni.

Még ha a Szatmárnémeti Olimpiának és az Óvári Somesulnak nincs is akkora hírneve, mint a Barcelonák vagy a ManU-nak, egy tekintetben azonban felülmúlták világhírű „kollégáikat": az idei szezonban még egyik csapat sem szenvedett vereséget. A Csík Tibor edzette Olimpia idén 30 meccséből 29-et megnyert, egyet pedig döntetlenre adott, míg a Nagy István irányította Óvári 25 siker mellett öt ikszet könyvelhetett el. Nem meglepő módon mindkét gárda gólkülönbsége is parádés: az „Oli" 109 rúgott gól mellett csak 16-ot kapott, míg az Óvári 113-szor mattolta az ellen kapuját, ám csak 24-szer kellett kivennie a labdát saját hálójából.

Nem véletlen tehát, ha mindkét együttes részéről optimistán tekintenek a döntőre. Az Olimpia kedd óta edzőtáborban készül, Csík Tibor napi egy edzést vezényelve készíti fiait a nagy meccsre: „Ilyenkor erőnlét szempontjából már nincs mit hozzátenni, így főleg a taktikán van a fő hangsúly a tréningeken, és azon, hogy a csapatot frissen tudjuk tartani. Kiegyenlített meccsre számítok, láttam az ellenfelet játszani, vannak erős és gyenge pontjai, de ugyanez fennáll a mi esetünkben is. Mindenesetre nekünk nincs más célunk, mint a győzelem, és utána pedig a harmadik ligás osztályozót is sikeresen akarjuk venni, ezt várja el tőlünk mindenki", mondta a Steaua egykor játékosa, megjegyezve, hogy egyedül Buzgau küzd némi hátproblémával.



Szintén a győzelemben reménykedik Nagy István a másik oldalon is, aki elsősorban a csapategységben látja tanítványai előnyét. „Bár ugyanolyan edzéseket végzünk, mint máskor, ez azért más meccs lesz, hiszen mégiscsak egy bajnoki döntő, melyen a megye jelenlegi két legjobb csapata találkozik. Persze mi is nyerni akarunk, ha százalékban akarnám kifejezni, akkor 50-50 százalék az esélye a győzelemre mindkét csapatnak. A jelenlegi állás szerint a Someşul is tudná vállalni a harmadik ligás szereplést. Mellettünk szólhat a csapategység, ugyanis az együttes mintegy 70 százaléka már négy éve együtt játszik, így össze vagyunk kovácsolódva. Bármi lehet, döntő lesz a pillanatnyi forma, és ilyenkor az sem árt, ha szerencséje is van a csapatnak. Mindent összevetve egy jó mérkőzésre és sok nézőre számítok, győzzön a jobbik", mondta a másik hadvezér.

A mérkőzés kimenetelével kapcsolatban a Someşul kapusedzője, Bódi Attila optimistább volt, szerinte az óvári együttes esélyesebb a bajnoki cím megnyerésére. „Tudjuk, hogy a fociszurkolók nagy része az Olimpiára kíváncsi, és azt is tartja favoritnak, de szerintem egyáltalán nem lenne meglepő, ha mi győznénk. Egységesebb a csapatunk, minden posztra megvannak a megfelelő embereink, akik taktikailag is érettek már. Mint kapusedző elmondhatom, hogy a két hálóőrünk is tapasztalt már, Coman már belekóstolt a harmadik ligába is. Nekünk nincs vesztenivalónk, az Olimpiának annál több, és remélem a fiúk kihasználják a lehetőséget és fejben is meg tudják oldani a feladatot" - nyilatkozta az egykori hálóőr.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: