2009-03-11 17:17:09• hírek • Szatmar.ro

Meglepően jól kezdett a BrawnGP

Tizenöt hónapja készül az új autó, amely meglepően jól debütált a barcelonai teszteken.

Két hónap bizonytalanság után alig három hét áll az újonnan alakult BrawnGP istálló előtt, hogy felkészüljön az új Forma1-es szezonra, ám az eredmények egyelőre több, mint biztatóak: hétfőn Jenson Button a negyedik, kedden Rubens Barrichello a harmadik helyet szerezte meg a barcelonai teszteken.

Ez mindenkit meglepett, kivéve a tulajdonos Ross Brawn-t, aki elárulta a titkot is: hiába fedte homály az istálló jövőjét két hónapon belül, az autó már 15 hónapja készül. „Már tavaly megmondtuk, hogy azt az évet feláldozzuk az idei autó oltárán, és ez lett az eredménye". Azt is elmondta, hogy a fejlesztések soha nem álltak le, ami a Hondának köszönhető, mivel a japánok januárban és februárban is folyamatos anyagi támogatást nyújtottak. Brawn azt is elárulta, hogy a fejlesztésekkel az idén sem állnak le, jelenleg éppen a szélcsatornában dolgoznak.

A téli szünetben szinte minden istálló szolidaritásáról biztosította őket, ám a legtöbbet a Mercedes és a Ferrari segített, akik motorjaikat is felajánlották. Végül azért döntöttek a németek mellett, mert az ő erőforrásukat könnyebben be tudták építeni a kaszniba.

Brawn azt is elárulta, a csapat jövője egyelőre képlékeny, bár most már nem keresnek feltétlen új tulajdonost: „Nem szükségszerű, hogy új tulajdonost keressünk, de hosszú távú megoldást kell találnunk", mondta a Ferrari egykori technikai igazgatója. Az mindenesetre biztos, hogy az idei szezonban nem lesznek anyagi gondjaik.Ross Brawn most már  az  ex-Honda tulajdonosa

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: