2012-03-28 15:21:39• hírek • Szatmár.ro

Meglepő magyarellenes nyilatkozat Steftől

Adrian Stef, a Szociál-Liberális Szövetség alelnöke blogján ítélte el a MOGYE-n létrehozandó magyar kar ügyét.

Az utóbbi idők egyik legfontosabb megvalósítása volt az erdélyi magyarság számára, hogy a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen egy kormányhatározat értelmében létrejöhet a kar, amelyen az  orvos-, gyógyszerész-, nővér- valamint bábaképzés magyar nyelven is zajlani fog. Mint erről már beszámoltunk, a kormány által elfogadott kormányhatározat ezzel érvényt szerez az oktatási törvénynek is, amely a tanintézményen belüli szervezeti önállóságot ír elő a romániai többnyelvű egyetemeken. A hosszú vitákkal elfogadott kormányhatározat megfelelő feltételeket biztosít a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemen az anyanyelvi oktatásra és utánpótlás-képzésre.

Azonban ez a tény, úgy tűnik, kifejezetten zavar bizonyos személyeket: Adrian Stef liberális politikus, blogján közölt bejegyzésében magyarellenességről tesz tanúbizonyságot, amikor nyíltan elítéli a magyar kar létrehozását, s ezzel közvetve az anyanyelven való oktatás lehetőségét is. Blogjában azt írja: ez a kormányhatározat megkapja majd a sorsát, amit érdemel, az USL szövetség ugyanis bizalmatlansági indítvánnyal támadja majd meg emiatt a kormányt.

Ha pedig az USL kerül hatalomra, sejthetjük: az első dolguk az lesz, hogy megszüntetik a magyar nyelvű oktatás lehetőségét a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: