2019-08-08 17:08:16• hírek • Szatmár.ro

Meglepetéssel zárult a Szatmárnémeti Sakkfesztivál

foto: Fb/Festivalul International de Sah Satu Mare
foto: Fb/Festivalul International de Sah Satu Mare

Magas részvétellel, több sakknagymester párharca mellett zajlott az idei Szatmárnémeti Nemzetközi Sakkfesztivál. Az elmúlt napok során a Szatmárnémeti Iparosotthon zsúfolásig megtelt hazai és külföldi, gyerek és felnőtt, amatőr és profi sakkozókkal. A sakkfesztivál 8 országból vonzotta Szatmárnémetibe a sportág tehetségeit, köztük négy nagymestert. 

A csütörtöki napon, az utolsó játszmákat követően sor került az eredményhirdetésre is, amelyen korcsoportonkénti valamint ÉLŐ-pontszám szerinti osztályozás során állapították meg a helyezetteket. A 6 turnén összesen 246 sakkozó mérte össze tudását, nyolc országból és Románia majd minden szegletéből.


Nagy meglepetést hozott a Szabó Gyula emlékverseny, amelyen a várakozásokkal ellentétben nem a nagymesterek közül került ki az első helyezett. Bár a legnagyobb esélyesnek Svetushkin Dmitry, Jianu Vlad-Cristian és Sanduleac Vasile számított, végül egy fiatal, 1999-es születésű szlovákiai sakkozó, Nayhebaver Martin végzett az első helyen, aki ugyan maga is nemzetközi mester, mégis kevesen tippeltek volna a győzelmére. A szlovák fiatalember mögött a három nagymester végzett, Jianu, Sanduleac és Svetushkin sorrendben.


A figyelemből és az elismerésből természetesen nem csak a nagymestereknek jutott, hiszen korosztályonként és ÉLŐ-pontszám szerint is rangsorolták a versenyzőket, akiket pénzjutalommal, kupákkal és diplomákkal díjaztak a szervezők. Ciprian Muntean-Sorin szervező elégedettségének adott hangot, mind a lebonyolítás, mind a résztvevők számát tekintve, és reményét fejezte ki, hogy jövőre még nagyobb számú versenyzőt vonz majd a szatmárnémeti sakkünnep.

 

A díjazottak teljes listája itt olvasható.  

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: