2009-03-28 08:33:24• hírek • Szatmár.ro

Meglepetéssel indult az évad


Miután a versenybíróság elutasította a Williams, a Toyota és a BrawnGP elleni óvásokat, az időmérő edzésen ennek megfelelően remekül szerepeltek ezek a csapatok. Az óvást benyújtó csapatok szerint a két angol és a japán csapat autóin alkalmazott diffúzorok nem felelnek meg a szabályoknak és ezzel körönként akár öt tizedmásodpercet is nyerhetnek.


Az idei Forma 1-es évad első versenyének időmérő edzése így gyakorlatilag a feje tetejére állt a tavalyi évhez képest.  A címvédő Lewis Hamilton épphogy befért az első etap legjobb 15-jébe, de később fel is adta a versenyt hidraulika problémák miatt, így az Ausztrál Nagydíjat a 15 helyről kezdi. Nem  csak Hamilton gyengélkedett az időmérőn, de csapattársa, Heikki Kovalainen, és a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso is búcsúzott a második etapban, a Ferrari pilótái pedig a 7. (Felipe Massa) és a 9. (Kimi Raikkönen) helyről indulhatnak. Hatalmas meglepetésre, mindhárom etapban az újonc csapat, a Brawn GP pilótái végeztek az élen, így vasárnap Jenson Button és Rubens Barrichello állhat a rajtrács első két helyére.

Szintén nem kis meglepetésre, a Red Bull Racing pilótája,  Sebastian Vettel érte el a harmadik legjobb időt, míg a negyedik rajtkockát Robert Kubica BMW Saubere futotta.  Az új évad tehát megtörte az eddigi egyeduralkodó csapatok sorozatát, és izgalmasabbá, kiszámíthatatlanabbá válhatnak a futamok is.

Az időmérő végeredménye: 1. Jenson Button 2.Rubens Barrichello 3.Sebastian Vettel 4.Robert Kubica 5.Nico Rosberg 6.Timo Glock 7.Felipe Massa 8.Jarno Trulli 9. Kimi Räikkönen 10.Mark Webber 11.Nick Heidfeld 12. Fernando Alonso 13.Nakadzsima Kazuki 14.Heikki Kovalainen 15.Lewis Hamilton 16.Sébastien Buemi 17.Nelsinho Piquet 18.Giancarlo Fisichella 19. Adrian Sutil 20.Sébastien Bourda

Brawn GP

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: