2012-06-20 09:29:45• hírek • MTI

Meglepetésre a svédek megverték a franciákat

A már biztos kieső svéd labdarúgó-válogatott Ibrahimovic szépségdíjas góljával, valamint Larsson 91. percben lőtt találatával 2-0-ra legyőzte a vereség ellenére negyeddöntőbe jutott francia csapatot a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság D csoportjának keddi zárófordulójában.

Ribery nagy helyzete vezette fel a mérkőzést, majd a svédek - akiknek már nem volt esélyük a negyeddöntőbe kerülésre - veszélyeztettek, ám Toivonen kisodródva a kapufa külső élét találta el. Később unalmas mezőnyjáték folyt, és csak a szünet után élénkült meg az iram. Ekkor már a kapusoknak is több dolguk akadt, majd Ibrahimovic az Eb egyik legszebb találatával vezetést szerzett az északiaknak.

A hajrában Giroud első labdaérintéséből egyenlíthetett volna, majd a hosszabbítás perceiben Larsson a felső lécről kipattanó labdát vágott a kapuba, így aztán a svédek pontokat tudtak szerezni búcsúmeccsükön.

A franciák a címvédő és világbajnok spanyolokkal találkoznak a nyolc között szombaton Donyeckben, a skandináv együttes pedig két vereség után tudott nyerni.

D csoport, 3. forduló:
Svédország-Franciaország 2-0 (0-0)
gólszerző:
Ibrahimovic (54.), Larsson (91.)

Svédország: Isaksson - Granqvist, Mellberg, J. Olsson, M. Olsson - Svensson (Holmen, 78.), Källström - Larsson, Ibrahimovic, Bajrami (Wilhelmsson, a szünetben) - Toivonen (Wernbloom, 78.)
Franciaország: Lloris - Debuchy, Mexes, Rami, Clichy - Ben Arfa (Malouda, 59.), Nasri (Menez, 77.), Diarra, Mvila (Giroud, 83.), Ribery - Benzemak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: