2014-06-23 00:26:16• hírek • mti

Meglepetésre Algéria legyőzte Dél-Koreát és továbbjutásra áll

Az algériai válogatott 4-2-re nyert a dél-koreai csapat ellen vasárnap a brazíliai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának második fordulós mérkőzésén, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra.

Az afrikaiak az első félidőben nagyszerűen játszottak, háromgólos előnybe kerültek. Az ázsiaiak a második játékrészben nagy tempót diktáltak, de hátrányukat nem tudták ledolgozni.

Az algériaiak kezdték határozottabban a mérkőzést, jó időbe telt míg a dél-koreaiak egyáltalán eljutottak az ellenfél kapujáig. Ezt követően is az afrikaiak játszottak látványosabban és gólra törően, a ritka ázsiai ellenakciók nem voltak veszélyesek. A játékrész második felében az eredményben is érzékelhetővé vált nagy a különbség: két perc alatt esett két algériai gól, majd a szünet előtt még egy. Előbb a 26. percben Szlimani kapott jó indítást középen, két védő szorításában tört kapura, és hat méterről az elfekvő Dzsung fölött a hálóba passzolt. Két minutummal később bal oldali szöglet után Halis a rosszul kimozduló koreai kapust megelőzve öt méterről fejelt a kapuba. Újabb tíz perc elteltével Szlimani kapott labdát egy dél-koreai védőtől, belépett a 16-oson belülre, balról középre passzolt az üresen álló Dzsabuhoz, aki 12 méterről, középről a kapu bal oldalába lőtt.

A dél-koreaiak az első félidőben nem lőttek kapura, a szünet után viszont sokkal aktívabbá váltak. Ennek hamar meg is lett az eredménye: öt perc alatt szépítettek. Egy előreívelés után az algériai 16-oson belül Szon hátára pattant a labda, de szerencséje volt, meg tudta még játszani, kapura fordult, majd az ötös bal sarkáról lőtt gólt. A folytatásban is sorra dolgozták ki helyzeteiket az ázsiaiak, egy szép ellentámadásból azonban az algériaiak ismét betaláltak: Feguli és Brahimi passzolta ki a dél-koreai védelmet, s utóbbi állította vissza a háromgólos algériai előnyt.

Az ázsiaiak viszont továbbra sem adták fel, nyomás alatt tartották az algériai kaput, és újra közelebb zárkóztak, amikor a 78. percben Ku Dzsa Csol pedig négy méterről a kapuba passzolt. Az utolsó tíz perc is az algériai kapu előtt zajlott, újabb gól viszont már nem esett.
Látványos, fordulatos mérkőzést játszott a két csapat, az algériaiak - akik előzőleg soha nem szereztek négy gólt világbajnoki mérkőzésen - az első félidei aktív és eredményes futballjuknak köszönhették győzelmüket, amellyel az utolsó forduló előtt a második helyen állnak.

A belgák már továbbjutottak ebből a csoportból, a további három csapatnak - a hárompontos algériainak, valamint az egy-egy ponttal álló orosznak és dél-koreainak - pedig még egyformán van erre esélye. Az utolsó fordulóban, csütörtökön Koreai Köztársaság-Belgium és Algéria-Oroszország mérkőzést rendeznek.

H csoport, 2. forduló: 
Algéria-Koreai Köztársaság 4-2 (3-0)
gólszerzők:
Szlimani (26.), Halis (28.), Dzsabu (38.), Brahimi (62.), illetve Szon (50.), Ku (72.) 
Algéria: Raisz Mbolhi - Madzsid Bugerra (Szaid Belkalem, 89.), Rafik Halis, Dzsamel Meszbah, Carl Medzsani, Aissza Mandi - Nabil Bentaleb, Szofian Feguli, Jaszin Brahimi (Medi Laszen, 77.) - Iszlam Szlimani, Abdelmumen Dzsabu (Nabil Gilasz, 73.)
Koreai Köztársaság: Dzsung Szung Rjong - Li Jong, Jun Szuk Jung, Kim Jung Gvon, Hong Dzsong Ho - Ki Szung Jung, Han Kuk Jung (Dzsi Dong Von, 78.), Li Csung Jong (Li Kun Ho, 64.), Szon Hung Min, Ku Dzsa Csol - Pak Csu Jung (Kim Sin Vuk, 57.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: