2009-11-24 10:57:20• hírek • Szatmar.ro

Katasztrofális debüt a CFR kispadján

Kiábrándító játékkal kapott ki a Kolozsvár, alulmaradt a Steaua és a Dinamo is.

A román közbiztonsági szervek  úgy ítélték meg, hogy egyszerre nem tudják garantálni a választások és a labdarúgó mérkőzések biztonságát, ezért a Liga1 14. fordulójában négy összecsapás is hétfőre maradt. Érdekes módon, valamennyi meccset a hazaiak nyerték, így három bajnokesélyes, a Steaua, a Kolozsvári CFR és Dinamo is kikapott.

Az erdélyiek kispadján ezen a meccsen debütált bajnokin Andrea Mandorlini, ám csapata teljesítménye nem sok jót ígért. Persze nem várt könnyű ellenfél az olasz mesterre, hisz az utóbbi nyolc meccsét megnyerő Vaslui otthonában lépett pályára a CFR, ennek ellenére a tény, hogy csak két említésre méltó helyzetet dolgoztak ki, azt is az első félidőben és úgy, hogy a kaput el sem találták, igen siralmas. Ezzel szemben a Vaslui végig uralta a meccset, sorra alakította ki helyzeteit, Temwanjera már a 11. percben megtette azt, amit Gerlem korábban nem tudott: megszerezte a vezetést. A moldávok ezután sem álltak vissza a kelleténél jobban, így Temwanjera (kétszer), Wesley (háromszor) és Akakpo is növelhette volna csapata előnyét. Ami végül a 74. percben meg is történt, amikor Tony veszített labdát saját tizenhatosán belül, Wesley pedig kilőtte a jobb alsó sarkot.



Sem Culiónak, sem a CFR-nek nem ment Vasluiban


A nap másik rangadóját Temesváron rendezték, ahol a négy csatárral -Magera, Parks, Goga, Bucur - felálló hazaiak a Dinamót fogadták. Az első félidőben a hazaiak voltak aktívabbak, ám mindössze három lehetőséget írhattunk a nevük mellé (Parks lábbal, Luchin és Magera fejjel próbálkozott), a túloldalon viszont csak Rus jegyzett egy helyzetet. A második félidőben felélénkült a meccs, Goga két helyzete után Niculescu találta el a hazai kapufát szabadrúgásból, majd pedig a gól is megszületett: Bonfim szaladt fel jobb oldalon, középre adott labdájára pedig Bucur robban be. Sőt, a „zsebcsatár"  húsz perccel később, két-két kihagyott helyzet után, megduplázta csapata előnyét, amikor Goian utolsó emberként elveszítette a labdát. A hátra lévő időben még egy tizenegyes borzolta a kedélyeket, ám Niculae nem találta el a kaput, így a hosszabbítás perceit nem tudta izgalmassá tenni.

A nap meglepetését az Astra okozta, amely második félidei jó játékának köszönhetően legyőzte a Steauát. Pedig a fővárosiak jól kezdtek, uralták az első félidőt, ami annak is köszönhető, hogy Kapetanosz már a 17. percben betalált. A második félidőben aztán a hazaiak és főleg Paun megtáltosodott és egy-egy kihagyott helyzet után a 25 esztendős csatár előbb egyenlített, majd a 89. percben a győztes találatot is megszerezte  a ploiestiek számára.

A tabella élére a Vaslui állt 28 ponttal, megelőzve a 26 pontos Rapidot valamint a Temesvár, a Steaua, a CFR, az  Urziceni derékhadat, akiknek egyaránt 25 pontjuk van.

Eredmények:
Craiova - Ceahlaul 3-2
gólok: M.Costea (2.), Fl.Costea (38.), Badea (86.), illetve Badescu (10.), Cebotaru (58.)

Astra - Steaua 2-1
gólok: Paun (54.,89) illetve Kapetanosz (77.)

Vaslui - Kolozsvári CFR 2-0
gólok: Temwanjera (7.), Wesley (74.)

Temesvár - Dinamo 2-0
gólok: Bucur (68.,87.)

Kedd: Iasi - Pandurii

Korábbi eredmények:
Fehérvár - Galac 3-1
gólok: Dan (60.), Olah (62.), Grozav (83.), illetve Paraschiv (92.)

Rapid - Medgyes 4-1
gólok: Iencsi (42., 11-es), Spadacio (71.), Ionita (84.), Raduta (92.), illetve Parvulescu (62.)

Curtea de Arges  - Urziceni 1-2
gólok: Vaoiculet (52.), illetve Bilasco (20.), Onofras (40.)

Beszterce - Brassó 2-1
gólok: Coroian (6.), Hora (69.), illetve Illyés (25.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: