2009-12-07 12:01:31• hírek • Szatmar.ro

Meglepetések nélkül

A 16. forduló első hat meccsén bejött a papírforma, nyert a bajnok és a listavezető.

A köztársasági elnöki választások miatt ismét szétzilált fordulóra került sor a Liga1 16. fordulójában, amelynek első három játéknapján elmaradtak a meglepetések, nyert ugyanis a bajnok Urziceni, a listavezető Temesvár és a Rapid is.

A címvédő az újonc Ceahlaul otthonában lépett pályára és némileg vitatott körülmények közepette gyűjtötte be a három pontot. A találkozó első csúcspontja az első fél óra végén volt, amikor hat perc alatt Ibrahim vezetést szerzett a hazaiaknak, Semedo egyenlített, Fabbron pedig újból előnyhöz juttatta a karácsonkői gárdát. A bajnok a a második félidő közepén Onofras bombájával egyenlített, hogy aztán a 86. percben, egy könnyen megadott büntetőből Brandan megszerezze számára a három pontot.

A Rapid saját maga múltjával csapott össze Bukarestben, hisz a Brassó keretében hat olyan játékos is található, akik tagjai voltak 2006-ban az UEFA-kupa negyeddöntőjéig eljutó vasutasoknak. A csatár azonban a „jelen" nyerte meg a jövő egyik nagy ígéretének, Ionitanak a közreműködésével. A fiatal csatár előbb megszerezte a vezetést csapatának és végig nagyon aktív volt, a meccs embere titulust mégsem ő, hanem Bozovics érdemelte ki, ami a mindkét hazai találatot előkészítette, a második alkalommal Grigorie volt a befejező. A vendégek még ugyanabban a percben szépítettek Voicu góljával, ám több gól már nem esett.

Temesváron a hazai csapat végig fölényben játszott a Pandurii ellen, egy sor helyzetet alakított ki,ám gólt csak egyet szerzett Bucur révén. A találkozó legfelemelőbb pillanatai a kezdő sípszó előtti pillanatokban volt, amikor a hazai szurkolók egy „Húsz éve a nevetek a szabadságot jelenti" transzparenst feszítettek ki, továbbá az 1989-es forradalom összes áldozatának a nevét megjelenítették.

Eredmények:
Ceahlaul - Urziceni 2-3
gólok: Ibrahim (30.), Fabbron (36.), illetve Semedo (31.), Onofras (55.), Brandan (86., 11-es)

Iasi - Beszterce 0-0

Rapid - Brassó 2-1
gólok: Ionita (22.), Grigorie (67.), illetve Voicu (67.)

Gyulafehérvár - Medgyes 0-0

Vaslui - Galac 1-1
gólok: Burdujan (38.), illetve Sarghi (3.)

Temesvár - Pandurii 1-0
gól: Bucur (11.)

További meccsek:
hétfő: Curtea de Arges - Kolozsvári CFR 18.00 óra
Craiova - Steaua 20.45
kedd: Astra - Dinamo 20.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: