2012-05-24 13:51:41• hírek • Szatmar.ro

Meglepetésbajnok Bulgáriában és Dániában

A legnagyobb szenzáció Bulgáriában történt, ahol az újonc Ludogorets Razgrad az utolsó fordulóban hazai pályán 1-0 arányban legyőzte az addigi listavezető CSZKA Szófiát és ezzel megnyerte a bajnokságot. Ráadásul a csapat korábban a Bolgár Kupát is megnyerte, miután a döntőben 2-1-re legyőzte a Lokomotiv Plovdivot.

A Ludogorets sikere nem csak azért meglepetés, mert újoncként vágott neki a szezonnak, hanem azért is, mert két évvel ezelőtt még a harmadik osztályban vitézkedett. Azóta viszont megnyerte a 3., majd a 2. osztályt, most pedig az A Grupának nevezett élvonalat is. Hasonló bravúrt hajtott végre idén az Ironi Kirjat Smona: ők az izraeli bajnokságot nyerték meg újoncként.

Noha közel sem újonc, a Nordsjælland sikere mégis óriási meglepetés Dániában. Az első bajnoki címét szerző farumi együttes az utolsó előtti fordulóban előzte meg az addigi listavezető, az előző három bajnokságot megnyerő Köbenhavn csapatát, előnyét pedig a szerdai zárófordulóban is meg tudta tartani. Ezzel a kiscsapat kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája csoportkörére is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: