2010-05-04 00:12:16• hírek • Szatmar.ro

Meglepetés nélkül, sima vereség

Az eleje és a vége jó volt, mégis 35 pontos vereséget szenvedett a VSK.

A papírforma sajnos ezúttal is beigazolódott és a Targoviste női kosárlabdacsapata hazai pályán magabiztos győzelmet aratott a Szatmárnémeti VSK elleni bajnoki elődöntő első mérkőzésén. A bajnoki címvédő és alapszakasz-győztes dambovitai alakulat 94-59 arányú győzelmet aratott és ezzel megtette az első lépést a finálé felé.

Pedig az elején semmi nem utalt arra, hogy ekkora fölénnyel nyernek majd a hazaiak: a VSK remekül kezdett, Cristina Ciocan gyorsan dobott három hármast, a 15. percben pedig 29-29-re álltak a csapatok. A hazaiak ekkorra tudtak igazán felpörögni, Doron és Ogorodnyikova hármasaival pedig egyre inkább elléptek. A szatmáriak számára a harmadik negyed sikerült katasztrofálisan, Dan Fleseriu tanítványai ekkor ugyanis megsemmisítő 9-37-es vereséget szenvedtek. Ezt követően hiába nyerték meg az utolsó játékrészt 21-18-ra a vendégek, a 94-59 arányú vereséget nem tudták elkerülni.

„Kicsit nehezen melegedtünk be, de amikor ez sikerült, akkor már nem tudtak minket megállítani. Szatmárnémetiben ugyanakkor nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a találkozó első periódusában megmutatták, hogy remek csapatuk van", nyilatkozta a meccs után a Targoviste honlapjának a 19 pontig jutó Chrissy Givens.

Ha már a pontoknál tartunk, jegyezzük meg, hogy a hazaiaknál a légiósok kitettek magukért, hisz az izraeli Doron 25 pontig, míg az ukrán Ogorodnyikova 19-ig jutott. A VSK legjobbja szintén egy légiós, az amerikai Hardy volt 16 ponttal, őt az egyaránt 11 pontig jutó Ciocan és Pavel követi.

A másik meccsen a Sepsiszentgyörgy hazai pályán egy szoros meccsen 76-69 arányban győzte le az Aradot.

A visszavágóra május hetedikén, pénteken, Szatmáron (illetve Aradon) kerül sor.

Targoviste - Szatmárnémeti VSK 94-59 (24-20, 15-9, 37-9, 18-21)
A VSK pontszerzői: Hardy 16, Pavel 11, Ciocan 11, Pop 9, Diatta 8, Povilonyte 2, Ivan 2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: