2014-03-14 02:28:20• hírek • Kocsis Zoltán

Meglepetés Torinóban, Sevillában és Londonban

fotó: uefa.de
fotó: uefa.de

A Bajnokok Ligájához hasonlóan immár a nyolcaddöntőihez érkezett az Európa Liga küzdelemsorozata is. A csütörtöki nyolc meccsen három komoly meglepetés is született, míg a BL-lel ellentétben legtöbb két párharcra mondható: már az első meccs után eldőlt.

Az egyik a veretlenségét megőrző Lyon és a rendkívül szimpatikus Plzen párharca. A csehek Lyonban már a 3. percben megszerezték a vezetést Horava révén. Ezzel azon nem tettek mást, mint megcibálták az alvó oroszlán bajszát: a Lyon egy szöglet után Fofana révén kilenc perccel később egalizált, majd a szünet után beindult a francia henger. Az egyik főszereplő Malbranque volt, aki előbb Lacazette-nek, majd Mvuembának adott egy gólpasszt, a végeredményt pedig a duplázó Fofana állította be.

Szintén továbbjutónak érezheti magát a Benfica, amely meglepetésre a Tottenham otthonában aratott 3-1-es győzelmet. A meccs hőse a vendégek 33 éves középső védője, Luisao volt, aki két gólt is szerzett - előbb fejjel, majd lábbal. A tar brazil 11 éves szolgálja a Benficát és ez volt az első dupljája. Idén amúgy is rendkívül eredményes szezont fut, immár négy gólnál tart, a bajnokságban, a BL-ben és az EL-ben is betalált már. Ennél többet, ötöt, csak a 2009-2010-es szezonban szerzett.

Az est legnagyobb meglepetése a Betis nevéhez kötődik: a spanyol élvonalban tökutolsó zöld-fehérek 2-0-ra nyertek a hazai pontvadászatban az újabb EL-indulásért harcoló városi rivális, a Sevilla otthonában. Miközben a hazaiak néhány egészen elképesztő ziccert is kihagytak, addig a másik kapu előtt Baptistao és Salva Sevilla (nomen est omen) is betalált. Ennek ellenére - pontosan a bajnoki tabellán tapasztalható óriási különbség miatt talán még sincs lefutva teljesen ez a párharc.

A harmadik meglepetés pedig Torinóban született, ahol a Juventus csak 1-1-es döntetlent ért az ellen a Fiorentina ellen, amelyet a hétvégén bajnokin 1-0-ra le tudott győzni. Vidal már a 3. percben vezetést szerzett a hazaiaknak, amely tény akár kiütéses győzelemmel is kecsegtethette a torinói szurkolókat. Csakhogy az „öreg hölgy" több nagy ziccert is kihagyott, Gomez pedig a hajrá elején kiegyenlített.

A ziccerek kihagyásában azonban csütörtök este a Porto és a Napoli vitte a prímet. A két kék-fehár gárda egy pazar, rendkívül élénk meccset játszott, amelyben mindkét csapat számtalan helyzetet alakított és hagyott ki. A végén aztán a hazaiak örülhettek, Martinez góljával nyerni tudtak.

Szintén 1-0-ra nyert az AZ Alkmaar is az Anzsi Mahacskala ellen. Méghozzá egy nem mindennapi góllal. A 29. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, a labda mögé az izlandi születésű, ám amerikai válogatott Johansson állt. Kerzsakov kapus pedig első pillanatra úgy tűnt, védeni tud, ám az erős lövés után a labda mégis átpördült a kezén és bepattagott a gólvonal mögé.

Jóval szerencsésebb volt Diego Alves, a Valencia kapusa, aki a Ludogorec vendégeként fogta Beznjak büntetőjét csapata egy gólos vezetésénél. Szófiában mellesleg az eddig veretlen Ludogorec az eddigi négy idegenbeli meccsét megnyerő Valenciát fogadta. Utóbbiak sorozata folytatódott, a denevérek Barragan, Fede és Senderos góljaival simán nyertek és már továbbjutónak érezhetik magukat.

Szintén megszakadt a Salzburg sorozata, ráadásul rögtön kettő: az osztrákok az ezt megelőző 17 (!) meccsüket nyerték meg, míg az idei EL-ben mind a nyolcat (!!) - ez rekord a liga történelmében. Baselben viszont nem tudtak betalálni - ám mivel Gulácsi Péter sem kapott gólt, magabiztosan várhatják az egy hét múlva esedékes visszavágót.

Európa Liga nyolcaddöntők, első meccs:

Ludogorec Razgrad - Valencia 0-3
gólok: Barragan (5.), Fede (33.), Senderos (59.)
a hazaiaknál Cosmin Moti eltiltás miatt nem lépett pályára

Porto - Napoli 1-0
gól: Martinez (57.)

Basel - Salzburg 0-0
a vendégek kapuját végig Gulácsi Péter védte

AZ Alkmaar - Anzsi Mahacskala 1-0
gól: Johansson (29., 11-es)

Olympique Lyon - Viktoria Plzen 4-1
gólok: Fofana (12., 70), Lacazatte (53.), Mvuemba (61.)

Sevilla - Betis 0-2
gólok: Baptistao (15.), Salva Sevilla (77.)

Tottenham - Benfica 1-3
gólok: Eriksen (64.) illetve Rodrigo (29.), Luisao (58., 84.)
a hazaiaknál Vlad Chiriches sérülés miatt továbbra sem bevethető

Juventus - Fiorentina 1-1
gólok: Vidal (3.) illetve Gomez (79.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: