2012-01-11 00:25:46• hírek • Kocsis Zoltán

A címvédő feladta, Gyenes tartja pozícióját

Vezéráldozatot követelt a Dakar rali kilencedik, Copiapo és Iquique közötti szakasza: az autósoknál a címvédő Nasszer al-Attijah feladni kényszerült a versenyt. Gyenes Emánuel és a Szalay Balázs - Bunkóczi László páros az első húsz között van - ki-ki a maga módján.

Al-Attijah-nak az idén nem igazán ment a versenyzés, a Hummer nem bizonyult olyan kezes báránynak, mint tavaly a gyári Volkswagen. A katari pilóta az összesített tabella hatodik helyén állt, amikor útban Iquique felé, a 175. kilométernél feladni kényszerült a versenyt.

Csapattársa, Robby Gordon annál kevésbé panaszkodhat Hummerjére: az amerikai megnyerte a keddi versenynapot Stephane Peterhansel és Nani Roma előtt. Az összesített tabellán azonban Peterhansel öt perccel vezet az amerikai előtt és tizenhéttel a lengyel Krzysztof Holowyvz előtt.

A Szalay - Bunkóczi páros ezúttal a 18.-ként ért be a táborba és az összesített táblázat 31. pozícióját foglalja el. Versenyben van még a Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Hoffmann Péter kalauzolta kamion is: a keddi napot a 22. helyen teljesítették, összesítettben pedig a 25. helyen állnak.

Nasszer al-Attijah - amikor Hummerje versenyben volt

Továbbra is az első húszban van az egyébként a szatmári székhelyű Autonet motor-alkatrészeket forgalmazó osztályának munkatársaként dolgozó Gyenes Emánuel, aki a motorosoknál Helder Rodriguez mögött 37 perccel lemaradva  23.-ként ért be Iquiquébe, míg összesítettben a 19. pozícióban tanyázik. Csapattársa, Marcel Butuza ezúttal az 51. helyet csípte meg és az összesítettben egy pozícióval jobban áll.

Az élmezőnyben Cyrill Despres és Marc Coma egyaránt negyed órás büntetést kapott, minek következtében előbbi Rodriguez mögé a második helyre futott be, utóbbi viszont csak a hatodik lett. Ennek köszönhetően Despres visszaelőzte Comát összesítettben - előnye két és fél perc, míg Rodriguezzel szemben majd háromnegyed óra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: