2012-01-13 09:27:18• hírek • Kocsis Zoltán

Meglehet Gyenes célja, már tizenhetedik

Csütörtökön egy újabb, ki tudja hanyadik ország került fel a Dakar rali történelmi térképére: a mezőny megérkezett Peruba. A mindenki számára ismeretlen terep kedvezett Gyenes Emánuelnek, aki összesítettben 17. pozícióba tornászta fel magát.

Az Autonet alkalmazásában álló versenyző azzal a céllal vágott neki az idei ralinak, hogy szeretne a legjobb 15 között végezni. Álmai felé komoly lépéseket tett meg az Arica és Arequipa közötti 534 kilométeren, ahol a 23. helyet szerezte meg. Ezzel pedig az összesített táblázaton feljött a 17. helyre - három szakasszal a vége előtt.

Csapattársa, a Vectra Racing Team főnöke, Marcel Butuza a 44.-ként ért Arequipába és az összesített tabellán is ugyanezt a helyet foglalja el.

A spanyolok ismét előrukkoltak egy meglepetés-motorossal: miután szerdán Joan Barreda nyert, csütörtökön Gerard Farres Guell másodikként futott be Cyrill Despres mögött és Marc Coma előtt. Ennek következtében Despres 2,22 percre növelte előnyét Comával szemben, míg az összesített harmadik helyét Helder Rodriquez tartja.

Az autósoknál Stephane Peterhansel az, aki növelni tudta előnyét eddigi legfőbb üldözője előtt. Mr. Dakar nyert csütörtökön, míg Robby Gordonnak komoly technikai problémái adódtak. Ennek következtében Arequipába Nani Roma és Leal dos Santos követte a franciát, míg az olasz főváros nevét viselő spanyol Peterhansel legfőbb riválisává lépett elő: hátránya 22 perc. A harmadik helyre Gilles de Villiers lépett elő.

Szalay Balázs és Bunkóczi László csütörtökön a 17. helyen végzett, összesítettben pedig a 22. helyre avanzsált.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: