2018-03-08 11:54:55• hírek • Közlemény

Meglátogatták a helyszíneket

Szatmárnémetiben találkozott a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia ifjúságpasztorációért felelős tanácsa, hogy a közelgő OKIT-ról egyeztessenek.

Szatmárnémetibe érkeztek március 5-én Románia római- és görögkatolikus egyházmegyéinek ifjúsági lelkészei és referensei, hogy válaszoljanak a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia ifjúságpasztorációért felelős tanácsa meghívására és részt vegyenek a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye által előkészített találkozón.


A háromnapos tanácskozás során előbb szó esett a Rómában sorra kerülő őszi püspöki szinódusról - melynek témája a fiatalok, a hit és hivatástisztázás lesz -, illetve a 2019 januárjában Panamában sorra kerülő ifjúsági világtalálkozóról, a beszélgetések nagy részét azonban a július 25-29-között Szatmárnémetiben megrendezésre kerülő OKIT-ra való felkészülés tette ki.


Így megvizsgálták és véglegesítették a programot, tisztázták, mi mindent szükséges helyi szinten, vagyis még otthon előkészíteniük a referenseknek, illetve végiglátogatták az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó helyszíneit. A referensek elégedettek voltak a szervezés jelenlegi állapotával és több alkalommal közösen imádkoztak a találkozó sikeréért, Isten kegyelméért. A keddi, Schönberger Jenő püspök által bemutatott, és a szerdai, Felix Roca, a püspökkari konferencia által megbízott ifjúságpasztorációs referens által celebrált szentmiséket is a fiatalokért mutatták be, akik részt vesznek majd a találkozón.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: