2009-05-08 08:34:57• hírek • Szatmár.ro

Sportnap a Hám Jánosban

A Sportnap a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont egyik legkedveltebb közösségfejlesztő tevékenysége, amelyen az iskola teljes létszámban részt vesz. A rendezvényre május 9-én, szombaton kerül sor.

A változatos programok az iskola teljes diákságát (I - XII. osztályok),  a tantestületet, az Adsonatum Szülőegyesületet és a volt diákjaikat célozzák meg. A rendezvény célja elsősorban a közösségépítés, az élménydús, örömteli együttlét. Ezért szerepel programjában a sporttevékenységek mellett közös szentmise valamint közös étkezés. Ez utóbbit az Adsonatum Szülőegyesület (idén az V. osztály szülőközössége) biztosítja, ők az egész közösség számára bográcsost készítenek.

„A Sportnap a test és a lélek edzése mellett a kommunikáció elmélyülését is szolgálja, lehetőséget teremt arra, hogy a tanárok, szülők, diákok  új oldalukról ismerjék meg egymást, közvetlenebb, emberközelibb kapcsolat alakulhat ki. Célunk továbbá a tágabb értelemben vett személyiségfejlesztés, az egészséges sportszerűség, versenyszellem kialakítása, tapasztalatok szerzése különféle sportágakban" - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Ádámkó István, az iskola igazgatója.

 

A diákság a  programokra előre készül, edzéseken vesz részt a minél eredményesebb szereplés érdekében. A résztvevők igényeik szerint neveznek be a több sportágat felölelő versenyszámokra. Az atlétikán belül futó-, ugró-, dobóversenyek indulnak, korcsoportok szerint lehet benevezni röplabda, kosárlabda (streetball), asztalitenisz, lábtenisz, foci versenyekre. A foci minden korcsoportot megmozgat, hiszen már benevezett az iskola, a volt diákok, a tanárok, és a szülők csapata is.

A kisebb korosztály (I. -VIII. osztály) számára ügyességi versenyeket, stafétákat szerveznek, amelyben részt vesznek a szülők is. A kisdiákokat változatos próbák várják: labdavezetés, egyensúlyozás, ügyességi gyakorlatok. A teljes közösség megmozgatását a mindenki számára megközelíthető aerobikgyakorlatok biztosítják, amelyek a játékosság jegyében zajlanak majd.

A helyszín a szatmárnémeti Ifjúsági tábor és a Dinamo sportpálya. A sportnap főszervezője Görbe Éva tanárnő.

A rendezvény díjkiosztással zárul, amely során a legjobbak oklevélben részesülnek- tette hozzá Ádámkó.

A Hám János focikupa után, most a Sportnapra készül az iskolaközpont közössége

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: