2009-05-05 15:09:03• hírek • Ferenczi Noémi

Beiratkozás ötödikbe

A leendő ötödikesek május 27 és 29 között iratkozhatnak be a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont ötödik osztályába.

Az elsősök beiratása már befejeződött, összesen 25 elsős kisdiák fogja megkezdeni az iskolát az iskolaközpont falai között. Az ötödikesek képességfelmérőjét egy nyolc-tíz perces beszélgetés előzi meg a szülőkkel, amely során az iskola pedagógusai feltérképezik a leendő diák érdeklődési körét, hitbeli nyitottságát, a család elvárásait és problémáit.

Az idei képességfelmérő vizsgára június 18-án kerül sor mindhárom magyar tannyelvű középiskolában délelőtt 10 órától. „Azért szervezzük meg egyszerre a képességfelmérőket, hogy még időben tisztázva legyen, melyik diák melyik iskolába fog járni, hiszen előfordult, hogy akár mindhárom iskolába beiratták a diákot, és ősszel még nem lehetett tudni, hogy ki hol kezdi meg az ötödik osztályt"- tájékoztatta a Szatmár.ro-t Ádámkó István, az iskolaközpont igazgatója.

A harmincas létszámú ősszel induló ötödik osztályban már csak 4 üres hely van, mivel a negyedik osztályt  most befejező diákok már beiratkozhattak. Őket képességfelmérő nélkül felveszik az ötödikbe. A fennmaradó 4 helyre az eddigi felkészítők alapján 13-14 gyermek fog pályázni, ugyanis ennyien vettek részt a matematika és a magyar felkészítőkön.

„Az iskolába és az óvodába összesen 602 diák jár. Amennyiben minden jól alakul, ősztől egy újabb óvodai csoporttal fog bővülni a létszám"- tette hozzá Ádámkó.

Csupán négy üres hely maradt a Hám János ötödik osztályába

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: