2013-10-29 11:39:02• hírek • Kocsis Zoltán

Megkurtítanák a nyári vakációt a képviselők

Igen meglepő ötlettel állt elő demokrata-liberális parlamenti képviselők egy csoportja: szerintük radikálisan le kellene csökkenteni a diákok nyári vakációjának időtartamát! Kereskényi Gábor RMDSZ-es képviselő szerint viszont a kérdés egyáltalán nem időszerű.

A nyári vakáció időtartama közel három hónap, míg a szülők szabadságideje két, három, esetleg négy hét. Ezen idő fölött tehát a gyerekek felvigyázat nélkül maradnak: rendszerint a televízió vagy a számítógép előtt ülnek, rosszabb esetben pedig különböző rossz társaságba keverednek - idézi a realitatea.net hírportál a törvénytervezet kidolgozóit.

Éppen ezért javasolják a törvényhozók, hogy nyáron is legyenek képzések, elsősorban kulturális-nevelő jellegűek. A kicsik például kirándulhatnak, koncertekre mehetnek, idegen városokat látogathatnának meg.

Egyes szociáldemokrata képviselők pedig tanórák utáni képzéseket látnának szívesen - a templomokban.

Eltekintve attól, hogy például a koncertek rendszerint délután vagy este vannak, a kirándulások pedig pénzbe (nem kevés pénzbe kerülnek), sok más kérdést is felvet ez az elképzelés. Mi van például azokkal az (nagyobb) diákokkal, egyetemistákkal, akik legális vakációs munkákkal teremtik elő (vagy ezzel járulnak hozzá) taníttatásuk költségeit?

„Úgy gondolom, hogy a tanévek szerkezetének gyökeres átalakítása nem időszerű. Évtizedek óta minden diák várja a nyári vakációt, ezt nem lehet politikai ambícióból megszüntetni, mondta megkeresésünkre Kereskényi Gábor. Tény és való ugyanakkor, hogy a nyári vakáció ideje alatt is lehetne programokat szervezni a diákoknak, mindezt azonban széleskörű közvitát követően kellene előterjeszteni, annál is inkább, mivel nemcsak a diákok, hanem a pedagógustársadalom is érintett a kérdésben", tette hozzá az RMDSZ-es képviselő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: