2009-02-07 11:49:01• hírek • Csenteri Judit

Megkülönböztetett fizetésemelések

Az egyetemi előadótanárok, professzorok hajlandóak késleltetni fizetésemelésüket, viszont a kis jövedelemmel rendelkező segédtanárok fizetésének emelése mellett szólalnak fel.

A felsőfokú oktatás intézményeinek előadótanárai szerint a gazdasági válság körülményei között valóban nem ez a legalkalmasabb időpont fizetéseik emelésére, ugyanakkor alkalmasnak és sürgetőnek vélik az időpontot a segédtanárok fizetésének emelésére.  

Egyes tanárok szerint Románia pénzügyi problémái miatt, egyetlen fizetést sem kellene megemelni ebben az évben, mások azonban úgy vélik szükség van a fizetések differenciált növelésére, sőt mihamarabb emelni kell a kis jövedelemmel rendelkezőt fizetését. 

„A fizetésemelések nem maradhatnak el amennyiben megfelelő, jól felkészült tanárokat szeretnénk vonzani a felsőfokú oktatásba. Természetesen azonban ezeket az emeléseket differenciáltan kell végrehajtanunk, a teljesítmények függvényében. Ha a professzorok fizetésemelése el is marad, növelni kell a kezdő tanárok fizetését, máskülönben senkit nem fog vonzani a felsőfokú oktatás intézménye.” – olvashatjuk Victor Voicu akadémiai professzor nyilatkozatát a NewsIn.ro portálon. 

Az előadótanárokkal ellentétben a felsőfokú intézmények tanügyi kádereit képviselő szakszervezetek azonban kevésbé rugalmasak: ők a 2008-ból származó 221-es törvény életbeléptetését szorgalmazzák, vagyis az egyetemi professzorok fizetésének 74%-kal való megnövelését szeretnék elérni.

Az egyetemi előadótanárok hajlandóak késleltetni fizetésemelésüket

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: