2013-12-20 09:11:31• hírek • Szatmár.ro

Megkoszorúzták Kiss Gedeon szobrát

Csütörtökön feldíszítették a Környezetvédelmi Ügynökség karácsonyfáját és kiállításmegnyitó is volt a Zöld Házban.

A Békessy Erzsébet vezette Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség életében immár hagyomány, hogy karácsony közeledtével saját karácsonyfát állítanak a Kossuth-kertben található Zsöld Házban. Erre természetesen idén is olyan díszek kerültek, amelyek újrahasznosított hulladékból készültek, ezeket pedig az Óvári Gyermekotthon kis lakói, illetve az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum diákjai helyezték el a fenyőfán.

A karácsonyfa feldíszítése mellett kiállítás is nyílt a Zöld Házban: az oktatási intézmény diákjainak képzőművészeti alkotásaoból nyílt tárlat. Az épület előterének falaira elsősorban portrék, csendéletek és tájképek kerültek.

A kiállításmegnyitón a Zene és Képzőművészeti Líceum 2. B és 4. B osztályosai adtak elő pásztorjátékot, amelyet a Székely Kapuk - Zöld Kapuk vetélkedő keretében állítottak össze.

A rendezvény a Zöld Ház ökológiai központ előtt álló Kiss Gedeon szobor megkoszorúzásával ért véget. Ezt három évvel ezelőtt állították, december 20-án, ennek emlékére pedig minden évben koszorút helyeznek el a város egykori főkapitányának, a fák ezredesének is nevezett "Gida bácsi" szobránál. Az ő nevéhez fűződik például a Kossuth kert kialakítása és fontos szerepe volt a város utcáinak, tereinek, parkjaink fásításában.

Megkoszorúzták a Kossuth-kertben Kiss Gedeon szobrát

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: