2013-05-30 12:51:47• hírek • Póti Orsolya

Megköszönték a nőszövetségi tagok munkáját

Elkészültek azok a hímzéses tarisznyák, amelyekkel jelképesen indulnak majd útra a Református Gimnázium maturandusai. Ezek ünnepélyes átadásra került sor május 30-án az Esperesi Hivatal gyűléstermében.

A nőszövetségi tagok ebben az évben is gyönyörű hímzéses tarisznyákat készítettek a Szatmárnémeti Református Gimnázium végzősei számára.

A Szatmári Református Egyházmegye nőszövetségi tagjai csütörtök délelőtt 11 óra körül adták át a nyolcvan darab jelképes batyut a tanintézmény vezetőségének, illetve a három XI. osztály osztályfőnökeinek. A tarisznyákba egy pogácsát és egy bibliai igerészletet helyeznek el a tizenegyedik osztályos diákok, és a ballagás előtt adják majd át a végzősöknek. 

Mint megtudtuk, a batyukat a nőszövetség 1997. óta minden évben elkészíti. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Nagy Erika sárközújlaki lelkész, a Szatmári Református Egyházmegye nőszövetségének elnöke és missziói előadója, valamint Bogya-Kiss Mária lelkész, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nőszövetségi elnöke, akik vezető szerepet vállaltak abban, hogy az útravalók idén is elkészülhessenek.

Köszönet illette Szász Éva nőszövetségi tagot, aki nem csak a kivitelezésében segédkezik minden alkalommal, hanem a tarisznyák megtervezését és a hozzávalók beszerzését is mindig felvállalja.

A gimnázium nevében, a szépen kidolgozott útravalókat elsőként Ilonczai Zsombor iskolalelkész köszönte meg, az osztályfőnökök nevében pedig Póti Eduárd történelemtanár mondott köszönetet a nőszövetségi tagok munkájáért.

Szilágyi Évának, az iskola igazgatónőjének nem maradt más dolga, mint hogy meghívja a jelenlévőket és a nőszövetség többi tagját a XII. osztályos diákok ballagására, amelyre június elsején, szombaton 10 órától kerül sor a Láncos templomban.

Egyébként a gimnáziumban idén három osztály végez: a XII. A filológia osztály, Dorner Andrea osztálya, a XII. B. teológia osztály, Gáll Judit osztálya és a XII. C matematika-informatika osztály, Loncsák Julianna tanárnő osztálya.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: