2010-11-25 17:05:34• hírek • Szatmár.ro

Milyen fenyőfát vásároljunk?

Azzal mindenki egyetért, hogy a Karácsony karácsonyfa nélkül nem az igazi. A fa köré áll a család apraja-nagyja, énekelve és ajándékokat osztogatva örül az ünnep meghitt pillanatainak.

Néhány nap és beindul a nagy karácsonyfa dömping: bevásárlóközpontokban, piacokon, úton-útfélen megvásárolhatjuk az  árusok által kínált fenyőfákat. Van, aki kényelemből, egyszeri befektetés szándékából, praktikus célból vásárol műfenyőt, amit aztán évről-évre elővesz a pincéből. De a műnek nincs illata és akkora varázsa sem, mint a vágott fenyőnek.

A legtöbb család vágott fenyőt vásárol, aminek illata körüllengi a lakást és gazdagon díszítve pompázik otthonukban egészen vízkeresztig. Azonban sokan megfeledkeznek arról, hogy azokat a fenyőket, amelyeket mi nagy lelkesedéssel megveszünk és néhány hét után kidobunk, évekig növekednek. Egy 2008-ban közzétett felmérés szerint Karácsony közeledtével, csak Amerikában mintegy 40 millió fenyőt vágtak ki. Ezért az ideális az lenne, ha otthonunkba cserepes fenyőt állítanánk, majd az ünnepek után ismét kiültetnénk a kertbe. Szerencsére már olyan cégek is akadnak, akiktől jutányos áron lehet fenyőt kölcsönözni, majd Karácsony után vissza lehet vinni. Új keletű szokásnak számít, hogy azok, akiknek kertjében egy fenyőfa díszeleg, nem vásárolnak a külön fenyőt a lakásba, hanem a kintit díszítik fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: