2010-12-13 13:09:50• hírek • Szatmar.ro

Megkezdték a hóeltakarítást

A helyi önkormányzat felkészülten várta a havat, tudtuk meg Dragos Józseftől, a hivatal tanácsadójától.

A Florisallal 2005 decemberében nyolc évre megkötött keretszerződés értelmében a cég vállalja az utak és azon járdarészek hótalanítását, ahol a közvetlen környezetben nem vonható semmilyen jogi, illetve magánszemély felelősségre. Az ingatlanok előtti gyalogos számára kialakított felületet ugyanis egy helyi rendelet alapján a tulajdonos, vagy bérlő köteles megtisztítani.

Az említett céggel kötött szerződés kitér úgy a manuális hóeltakarításra, mint a gépekkel valóra, és ennek függvényében is nő a szolgáltatás díja - mondta Dragos.

Szintén figyelembe veszik az elhasznált só, illetve az ezzel vegyített anyagok mennyiségét is. Homokot csupán a lépcsőkön, illetve a dombos felületeken használnak, ahol a só elfolyna. A homokkal történő csúszásgátlás ugyanis rengeteg negatívumot hoz, többek között lerakódik a csatornahálózatban, az aszfaltfelületen megmaradónak eltakarítása pedig tavasszal újabb költséggel járna.

A hivatal naponta több alkalommal is ellenőrzi a munkálatokat, annak érdekében, hogy a cég eleget tegyen a szerződésben előírtaknak. Hétvégén is a nap 24 órájában folyik az eltakarítás, ezért folyamatosan készenlétben állnak a munkások.

A várost fontossági szempontból három részre osztották, előnyt élveznek a városba vezető útszakaszok és ezek kapcsolódásai, a kórházak, illetve a tűzoltóság környéke.
Ezek hótalanítása után a központi részeken, majd a negyedekben folytatják a tevékenységet, tudtuk meg a szakembertől.



Már a gépek is beindultak a takarításhoz.
Már a gépek is beindultak a takarításhoz.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: