2020-07-01 08:31:14• hírek • Bede Emőke

Megkezdték a higiéniai termékeket tartalmazó csomagok szétosztását

Csütörtökön megkezdték azon higiéniai termékeket tartalmazó csomagok második részletének kiosztását, melyekre a hátrányos helyzetű személyek megsegítésére létrehozott operatív program (POAD) kedvezményezettjei jogosultak.

A csütörtöki nap folyamán a kamionok Szopor, Bogdánd, Hadad, Ákos, Krasznabéltek, Nagyszokond, Szatmárhegy, Pusztadaróc, Vetés, Szatmárpálfalva és Kolcs községek mellett Erdődre és Szatmárnémetibe juttatták el a szállítmányt. A csomagok egyébként tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, mosószert és folyékony szappant tartalmaznak.


Szatmár megyében 20 678-an részesülhetnek e támogatásban, közülük 16 500-an a szociális segélyezés kedvezményezettjeiként. Az idei csomagosztással kapcsolatban azonban újdonságnak számít, hogy kibővítették a jogosultak körét, így nem csak a garantált jövedelemben és családi pótlékban részesülők, valamint a kiszolgáltatott helyzetben levő személyek kaphatnak segélycsomagot, hanem azon marginalizált társadalmi csoportok tagjai is, akik hajléktalanként vagy improvizált otthonokban kénytelenek élni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: