2017-03-07 14:20:00• hírek • Szatmár.ro

Megkezdték a gödrök előkészítését - hamarosan indul a nagy kátyúzás

Az időjárás egyre jobb, a hőmérséklet pedig megfelelő ahhoz, hogy megkezdődjön az idei évre beígért nagy kátyúzási-aszfaltozási akció. A keddi nap folyamán a Szamos jobb és bal partján is megkezdték a legfontosabb útvonalakon a gödrök előkészítését.

Az elmúlt hat évben nem volt akkora aszfaltozás-kátyúzás tervbe véve, mint az idén. Ráadásul az időjárás is megfelelővé vált az ilyen munkálatok elvégzéséhez, hosszú „szünet után" pedig végre van érvényes útkarbantartási szerződése is Szatmárnémetinek, így semmiféle akadály nem áll a munka megkezdésének útjában. Az utak karbantartásáról, felújításáról és kátyúzásáról szóló szerződést a polgármesteri hivatal a közbeszerzési eljárás eredményének értelmében a kolozsvári Diferit Kft.-vel kötötte meg.

A kátyúzás előkészületeinél jelen volt Kereskényi Gábor polgármester és Maskulik Csaba városmenedzser is. A Szamos folyó jobb és bal oldalára eső városrészen is megkezdték a legforgalmasabb utak kátyúinak a kitisztítását, kimarását, hogy pár napon belül friss aszfalt kerüljön ezekbe. Mint megtudtuk: a Decebal hídon, az Octavian Goga utcában, a Lucian Blaga sugárúton található kátyúkat vették kezelésbe, illetve a Romana téren és a Batiz felé vezető úton kezdték meg a munkát. Amit egyébként alvállalkozásban két szatmári cég végez. Az elvégzett munkára fél évnyi jótállást adnak.

Szatmárnémeti polgármesteri hivatala idén 250 ezer négyzetméternyi területen készül kátyúzni, aszfaltozni és járdát önteni. Erre a költségvetésből 23 millió lejt különítettek el.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: