2020-07-17 08:52:27• hírek • Bajnai Botond

Megkezdték a felkészülést a szeptembertől induló bajnokságokra a szatmári vívók

Nagy kihagyást kell pótolniuk a szatmári vívóknak: a koronavírus-járvány miatt leállt sportélet a vívók számára is hosszú kényszerpihenőt hozott. Nagy Lehel, a Szatmárnémeti SK párbajtőredzője a három hete megkezdett edzésekről beszélt szerkesztőségünknek.

Mintegy három hete tért vissza az élet a szatmárnémeti Csipler Sándor vívóterembe, hiszen a sport klub vívói közül többen is megkezdték a felkészülést az ősztől induló versenyszezonra.

Szerkesztőségünk megkeresésére Nagy Lehel párbajtőredző beszélt a visszatérésről, és azokról a belátható tervekről, amelyek a közeljövőben sorra kerülhetnek, amennyiben nem okoz újabb fennakadást a koronavírus-járvány.

„Mivel a vívószövetség véglegesítette az őszi versenynaptárt, most már tudjuk azt is, mikor lesznek azok a versenyek, amelyek elmaradtak, illetve amelyek eleve ősszel szoktak lenni. Tehát tudatosan és célirányosan készülhetünk ezekre” – magyarázta Nagy.

Elmondta, hogy az első szeptemberi versenyre idehaza kerül majd sor, ugyanis a kadett és junior román kupát Szatmárnémetiben fogják rendezni.

„Ez, ha minden marad így, akkor szeptember végén lesz megtartva” – mondta bizakodva az edző.

A szeptemberi nyitányt követően havonta 2-3 versennyel számolnak a szatmáriak, egészen az év végégig, viszont hogy a jövő év miként alakul, arról Nagy Lehel szerint nehéz lenne még nyilatkozni, viszont meglátása szerint biztosan sok változás lesz a versenynaptárban.

Szerkesztőségünk kérdésére, hogy a hosszú szünet után milyen a vívók erőnléte, Nagy Lehel elmondta, sajnos a legtöbben hamar fáradnak és a koncentráció-képességük is igen-igen visszaesett, éppen ezért most, ezekben a napokban és hetekben az alapozásra tevődik a legnagyobb hangsúly, de természetesen már különböző technikai edzések bevezetése is megtörtént, viszont a játékosok minden mozdulatán látszik és érződik a több hónapos kihagyás.



„Az első versenyig tehát nagyjából két hónap áll rendelkezésünkre, hogy fel tudjunk készülni, mikor is az U17 és U20 korosztályok lépnek majd pástra, éppen ezért a felkészülést is a 16-17 és 18-20 éves korosztállyal kezdtük meg. Utána jönnek a többiek is. Rá egy hónapra felnőtt-, majd gyerek bajnokságok” – tette hozzá.

Végezetül az edző elmondta azt is, hogy egyelőre csak a versenysportolókkal kezdték meg az edzéseket: „A szövetség részéről egyelőre csak a versenysportolókkal való munka megengedett, a nagyon picik és kezdő vívóink egyelőre még otthon vannak, viszont bízunk benne, hogy szeptembertől őket is vissza tudjuk hívni, meglátjuk hányan maradnak, hiszen ők egy amolyan labilis korosztály, sokan csak belekóstolnak a vívásba, majd átpártolnak valamilyen más sporthoz. De természetesen bízunk benne, hogy minél nagyobb létszámban sikerül aktivizálni majd őket is”– zárta a beszélgetést a párbajtőredző.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: