2010-08-23 16:33:38• hírek • Szatmar.ro

Megkezdték a bontást

Hosszú ideje foglalkoztatja a megyeközpont 16-os negyedének lakóit a garázsok ügye. A polgármesteri hivatal régóta riogatja az ott lakókat, hogy akárcsak a 14-es lakónegyedben, itt is lebontásra kerülnek az illegálisan épített garázsok.

Nem csupán a teljes illegalitásban felállított építményeket érinti azonban ez a döntés, hanem azokat is, amelyekért bérleti díjat fizettek a tulajdonosok. A hivatal azzal indokolja ezt a döntést, hogy a jelenleg legtöbb esetben rendezetlenül álló garázsok helyén felszabaduló területen olyan parkolóhelyeket tudnak kialakítani, amelyek több autótulajdonos számára biztosítanak majd lehetőséget arra, hogy otthonukhoz közel állhassanak meg személygépkocsijukkal.

A bontásokat fokozatosan kezdik, annak függvényében, hogy mennyi összeg áll a hivatal rendelkezésére az új parkolók létesítésére.

Az Sanatatii, a Crizamtemei és a Rozmarinului utcák környékén lévő garázsokra a helyi önkormányzat munkatársai felszólításokat ragasztottak múlthéten, amelyekben arról tájékoztatnak, hogy a bontásokat 2010. augusztus. 24-kezdik meg. Eddig a dátumig létesítményeiket lebonthatják és elszállíthatják önkéntesen, az adott napon azonban ezt már a polgármesteri hivatal által megbízott Florisal munkásai végzik el. Míg előző esetben az alapanyagot még felhasználhatják, utóbbi esetben az említett cég munkásai elszállítják úgy az alapanyagot, törmeléket, mind azt, amit a garázsokban találnak.

A környéken a déli órákban még több létesítmény bontásán dolgoztak. Egyesek ismerőseikkel közösen, mások fogadott munkásokkal végezték a munkát. Olyan is akadt, aki utolsó pillanatban adott túl garázsán. A 300 lejért megvásárolt beton-, illetve fémszerkezetű építményt szétbontása után az ócskavasra viszik a nagyobb haszon érdekében.

Szénási Angéla, a polgármesteri hivatal munkatársa portálunkkal közölte, azon a felszólításban részesülő tulajdonosok, akik hétfő estig nem tesznek eleget az előírásoknak megbüntetve ugyan nem lesznek, de a közterületen illegálisan elhelyezett tulajdonukat kedden elszállítják.


Nem mindenki örül a döntésnek
Nem mindenki örül a döntésnek



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: