2019-03-11 13:46:10• hírek • Bede Emőke

Megkezdte a tavaszi nagytakarítást a Helyi Rendőrség: kipucolják az illegális lakókat

Folytatta a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség a járőrözést és időszakos igazoltatást az Ostrovului utca környékén és a Zefirului utcában - közölte a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal sajtóosztálya.

A járőrözések és igazoltatások számának növelésére azért volt szükség, mert a tél folyamán megnövekedett azoknak a Szatmár vagy szomszédos megyékből átköltözött személyeknek a száma, akik illegálisan tartózkodnak a környékbeli ingatlanokban. Februárban példának okáért a Helyi Rendőrség 92 embert igazoltatott, amelyből 9 nem tudta bizonyítani, hogy a környéken lakik, ezért rájuk büntetést róttak ki a hatóságok, majd kilakoltatták őket.


Az illegálisan itt tartózkodó személyek beazonosítása a város más részeiben is zajlik, a Helyi Rendőrség az elmúlt periódusban 63 kolduló személyre rótt ki bírságot és küldte haza őket, hiszen többségük a szomszédos megyékből jár át rendszeresen kéregetni. "Ismételten megkérjük Önöket, ne adjanak pénzt a koldusoknak, akik kihasználva a közelgő húsvéti ünnepeket és az emberek jólelkűségét, a templomoknál is kéregetnek. Ha ilyet tapasztal, értesítse a Helyi Rendőrség munkatársait az alábbi telefonszámon: 0361-919" -áll a hivatal közleményében.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: