2020-01-08 12:22:03• hírek • Bede Emőke

Megkezdődtek a téli kiárusítások: óvatos vásárlásra int a fogyasztóvédelem

A téli ünnepkör és az ezzel járó ajándékozási hullám után a kereskedelmi egységek jelentős része hatalmas – vagy annak vélt – árleszállításokkal készül vásárlói számára. A fogyasztóvédelem arra int mindenkit, hogy fenntartásokkal válogassanak a polcokon, hiszen ilyenkor könnyen belefuthat az ember egy-két átverésbe.

Mint legfrissebb közleményükben írják, a kedvezményes árakat jól látható helyen, jól olvasható módon kell feltüntetni, illetve jelezni kell a régi árat vagy az árkedvezmény százalékban kifejtett mértékét is. Mi több, azt is fel kell tüntetni az információs táblákon, hogy pontosan mettől meddig tart az akciós időszak. A fogyasztóvédelem emellett arra is felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a „3-at 2 áráért” jellegű kedvezmények esetében mindig vizsgáljuk meg az egységárat is, hiszen csak ennek tudatában lehetünk benne biztosak, hogy valóban kedvezményről van-e szó, vagy csak egy jól csengő marketinfogásról.
 

A fogyasztóvédelem szakemberei emellett azt is javasolják, hogy vásárlás előtt kétszer is ellenőrizzük, tényleg tart-e még az akció, illetve fokozott figyelemmel kövessük az árakat, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a polcon feltüntetett érték a kasszánálmár néhány banival-lejjel magasabb lesz.
 

Utóbbi tanácsot már csak azért is érdemes megszívlelni, mivel az utóbbi napokban a közösségi médiában több olyan eset is napvilágot látott, melyekben a szatmári vásárlók arról számolnak be, hogy az ömlesztve árult zöldségek-gyümölcsök ára a mérlegen és a kasszánál jelentős eltérést mutat. Hogy akarva vagy akaratlanul károsítanák így meg vásárlóikat az üzletek, arról most nem szól a fáma, viszont a tanulságot így is levonhatjuk: figyelni kell az árakat, hiszen egy nagybevásárlás alkalmával akár több 10 lejes különbséget is tapasztalhatunk a valós és a pénztárgép által megállapított végösszeg között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: