2017-07-29 09:49:00• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődtek a filmvetítések az új központban

A TIFF filmfesztiválon bemutatott alkotásokat vetítették és vetítik szombat és vasárnap este is.

Harmadik éve tartanak TIFF-filmvetítést Szatmárnémetiben, ám idén nem az új főtér rendezvény-gödrében, hanem a Szakszervezetek Művelődési Háza előtt volt a vetítés. A szervezők székekkel is készültek, ám sokan a töltés felé vezető lépcsőnök ülve követték a péntek este látott filmeket - rövidfilmeket és az A Petrila bolygó című, Andrei Dascalescu által rendezett mozit.

A filmvetítések szombaton és vasárnap este is folytatódnak. A rövidfilmek 21.30-kor kezdődnek, a nagyjátékfilm kezdési időpontja 22 óra.

Július 29., szombat:
Broken (rendezte Alex Mironescu, játékidő 11 perc)
A szerelem története (rendezte Radu Mihaileanu, játékidő 134 perc)
Egy rég elveszettnek hitt könyv titokzatos módon előkerül, és összeköti egy fiát kereső idős férfi és egy, az anyja magányára megoldást kereső fiatal lány életét. A férfi soha nem tudta kiheverni élete nagy szerelmének, Almának az elvesztését, akiről A szerelem története címmel regényt is írt. A második világháborút túlélő könyv számos szerelmet segített elő, valamint főhőséről kapta az a tizenéves lány a nevét, aki szeretné kideríteni névadóját, miközben új férjet is igyekszik találni egyedülálló édesanyjának. A férfi és a lány is válaszokat keres, és talál egy, három generációt, hat évtizedet és több kontinenst átívelő szerelem történetében. (port.hu)

Július 30., vasárnap
Első este
(Prima noapte) (rendezte Andrei Tanase, játékidő 17 perc)
Amikor odakint havazik (rendezte Conrad Mericoffer, játékidő 12 perc)
Tiszta Szívvel (rendezte Till Attila, játékidő 105 perc)
Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: