2010-11-15 16:18:54• hírek • Póti Orsolya

Megkezdődtek a Művészeti Iskola Napjai

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött meg a "Szatmári Művészeti Iskola Napjai" rendezvénysorozat, melynek keretén belül képzőművészeti kiállítás és zenés előadás fogadta a közönséget.

Lassan hagyománnyá válik a "Szatmári Művészeti Iskola Napjai" rendezvénysorozat megszervezése, azonban az esemény színvonala évről évre csak nő. Az elmúlt években csak egy-két napon keresztül ünnepelhettek az iskola diákjai és tanárai, most pedig két héten át zajló esemény elébe néznek.  November 27-ig az intézmény fennállásának 105-ik évfordulója alkalmából két hétig folyamatos műsorok és előadások  lesznek, melyeken az intézmény legkiválóbb diákjai mutathatják meg a nagyközönségnek tehetségüket.

A rendezvénysorozat november 15-én ünnepélyes megnyitóval kezdődött a Szatmár Megyei Tanács Galériájában, ahol jelen voltak a megyeközpont kulturális intézményeinek vezetői, valamint Ilyés Gyula polgármester, Csehi Árpád megyei tanácselnök és Adrian Stef megyei tanács alelnök.




Az rendezvényt Deac Mircea, a Művészeti Iskola igazgatója nyitotta meg, aki  ismertette a rendezvény programját, majd köszöntötte a résztvevőket. A köszöntőbeszédeket követően két érdemoklevélben  is részesítették Deac Mircea igazgatót: az egyiket Csehi Árpád, a másikat pedig Felician Pop igazgató nyújtotta át.

Csehi Árpád megjegyezte: "Büszkék lehetünk a Művészeti Iskolára", hiszen az intézmény  állandóan igyekszik a magas színvonalra törekedni, ezért  a rendezvénysorozatot lassan egy hónapra is ki lehetne kibővíteni"

A rendezvényen részt vesz a magyarországi testvérintézmény, a téglási "II. Rákóczi Ferenc" Művészeti Iskola, mellyel már négy évvel ezelőtt kötöttek partnerséget, és szerveznek közös programokat. A magyarországi intézmény igazgatója, Szilágyiné Bodnár Erzsébet elmondta: rendkívül fontos, hogy az iskolák szakmai kapcsolata jól működik, és most a téglási delegáció is rajzokkal és műsorszámmal kedveskedik ezen a rendezvényen.

A megnyitó után zongora és hegedűműveket  hallgathattak a jelenlevők, valamint 71 képzőművész alkotását tekinthette meg a közönség. A Szatmári Alkotóház képzőművészein kívül - Talpos Erzsébet, Tillinger István, Gergely Csaba, Kovács Emil Lajos stb - az iskola diákjai is kiállították alkotásaikat, valamint a magyarországi iskola diákjai is érkeztek művekkel. A tárlat fotókat, rajzokat, festményeket, akvarellt és grafikát tartalmaz.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: