2010-05-14 23:43:19• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődtek a Hám János Napok

Pénteken és szombaton rendezik meg nagy sikerű Hám János Napokat, amely az iskolaközpont sokszínű tevékenységének bemutatása mellett jó alkalom a vetélkedőkre, játékokra és kulturális rendezvényekre.

Pénteken kilenc órától Székesegyházban tartandó ünnepi szentmisével vette kezdetét a Hám János Napok. A szentmisét Nm. Ft. Schönberger Jenő megyés püspök pontifikálta, szentbeszédet pedig Urbán Erik OFM atya mondott.
Ezt követően megkoszorúzták Hám János szobrát, amely előtt előtt Gébel Svarckopf Edina, az iskolaközpont tizedikes diákjának szavalt, valamint a kórus énekelt, ugyanakkor koszorúzásra került sor Nm. Ft. Reizer Pál megyés püspök sírjánál is.

Az ünnepélyes megnyitóra a Hám János Iskolaközpont dísztermében került sor, ahol a megyés püspök, valamint Ádámkó István iskolaigazgató beszédei után a kisiskolások néptáncelőadását tekinthették meg a jelenlévők, Lepedus Károly ötödikes diák és Lőrincz Bernadette XI. osztályos tanuló pedig népdalokat adott elő.
Frigy Szabolcs iskolapszichológus vezetésével a Hám János Iskolaközpont volt diákjai meséltek arról, mennyire járult hozzá a hivatásuk megválasztásához a tanintézmény.


Hám János szobránál
Hám János szobránál



A színpadon az iskolaközpont öt volt diákja Nagy-Korodi István geológus, adatmérnök, valkovics Emese fogorvos, Urbán János, azaz Erik atya, valamint Pesek Attila újságíró és Pesek Kinga szociális munkás osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. 
Délután 14.30-tól „A kövek beszélnek" címmel Nagy István előadását lehetett meghallgatni az iskolaközpont dísztermében, majd a diákok műveltségi vetélkedőn és táncversenyen mérhették össze a tudásukat, ügyességüket.
Hat órától táncos mulatság következett az iskolaközpont V-VIII. osztályos tanulói, számára a díszteremben pedig 18 óra 30 perctől a szülőkkel beszélgetett Nagy Anikó „Hivatásom a családban" címmel.


A Szent Alajos Konviktusban Cserey Csaba dobvirtuóz „Dobtúra" című előadásán szórakozhatott az iskolaközpont közössége, ezután pedig a középiskolás diákok táncos mulatságára került sor.


Hám János napok 2010


Hám János napok 2010


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: