2017-06-13 08:23:07• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az új főtér felújítása, de mi már tudjuk a folytatást is!

Egyelőre a BCR-bank előtt dolgoznak, de hamarosan megkezdődik a munka a tér másik felén, a Transilvania sugárúttól a Tarom-székhelyig terjedő szakaszon is. Ezt a részt le is zárják az autós forgalom elől.

"Hosszú évek hanyagsága, nemtörődömsége miatt lett az új központ a város egyik szégyenfoltja... eddig. Mert mától beindultak a rég várt javítási munkálatok, következik a Coposu sétány és rendezvénytér, a történelmi központot pedig európai finanszírozásból építjük újjá. Ahogyan ígértük, 2017 a javítások és projektek éve" - idézte hétfőn Kereskényi Gábort a polgármesteri hivatal Facebook-oldala.

A régi kockakövek felszedése hétfőn vette kezdetét, a munkások a Román Kereskedelmi Bank (BCR) előtti részen dolgoznak. Itt új térköveket fognak lerakni, de jó hír, hogy maga a bank is pozitívan reagált a polgármesteri hivatal kérésére, és az eléggé lelakott látványt nyújtó székhelyüket is hamarosan rendbehozzák. 

A felújítás a Transilvania sugárúttól a Tarom-pénztárig terjedő területen folytatódik. Ezen a részen randalírozott a hétvégén egy Audit vezető fiatal.

"Szerdától kezdődően erre a területre nem lehet majd autóval behajtani. A Transilvania sugárútnál évek óta ki is van téve a behajtani tilos tábla, de ezt eddig mindenki figyelmen kívül hagyta, a rendőrség is. Az autókat nem csak a felújítás idejére tiltjuk ki erről a részről, hanem véglegesen. Szerdán betontömbök zárják majd el a gépjárművek útját, hosszútávon viszont a földbe süllyeszthető oszlopokat fogunk elhelyezni, és csak speciális engedéllyel lehet majd behajtani erre a területre" - magyarázza a polgármester.

Az idei évben elvégzett munkálatokkal gyakorlatilag megújul az Október 25. tér környéke. Ám magának a térnek a felújítása is tervben van, műépítészekkel konzultálva már idén elkészítenék a terveket. Jövőre pedig jöhet a tömbházak és a töltés övezte tér felújítása.

"Tudjuk, hogy az új főtér mostani szökőkútja már elég idejétmúlt szerkezet. Vannak olyan elképzeléseink, hogy egy új, akár kivilágított, a járófelület szintjén elhelyeztt szökőkutat alakítunk ki, amelyek más nagyvárosokban is nagy népszerűségnek örvendenek, főleg a gyerekek körében" - mondta el a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: