2010-11-01 13:53:21• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az oltáskampány!

Románia szerte megkezdődött az influenza elleni oltáskampány. Szatmár megyében is igényelhető a vakcina.

Megkezdődött Romániában az influenza elleni oltáskampány, így február végéig 1 millió 3 ezren kaphatnak ingyenes oltást. Szatmár megye eddig 17 700 adag vakcinát kapott az Egészségügyi Minisztériumtól, ami alig a harminc százaléka annak, mint amennyit igényelt.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság tájékoztatása szerint, mintegy ötvenezer adag vakcinára lenne szüksége megyénknek, közel 34 ezerrel az időseket, tizenegyezerrel a krónikus betegségben szenvedőket, háromezerrel pedig az egészségügyben dolgozókat oltanák be.

Az ingyenes vakcinát egyébként a 65 évnél idősebbek, a krónikus betegek kérhetik, és azok, akik árvaházakban és öregek otthonában élnek, emellett még az egészségügyi alkalmazottak igényelhetik az ingyenes influenza elleni oltást.

 

 

Az egészségügyi minisztérium idén csak feleannyi oltóanyagot rendelt, mint tavaly, hiszen az előrejelzések szerint ezen a télen nem lesz influenzajárvány. Az orvosok azonban továbbra is azt javasolják, hogy mindenki oltassa be magát influenza ellen, hiszen ez az egyedüli módja annak, hogy ne kapjuk el az influenza-fertőzést.

Azok, akik nem esnek bele abba a csoportba, amelyik számára ingyenes az immunizálás, az influenza elleni oltóanyagot 28 lejes áron szerezheti be a patikákban.


Szatmár megye 17700 adag vakcinát kapott
Szatmár megye 17700 adag vakcinát kapott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: