2012-09-14 14:40:48• hírek • Kocsis Zoltán

Viorel Solschi az új főtanfelügyelő-helyettes

Viorel Solschi
Viorel Solschi

A pénteki naptól kezdve új főtanfelügyelő-helyettese van a Szatmár megyei oktatásnak Viorel Solschi személyében. Az egykori polgármestert Eugeniu Avram prefektus iktatta be új tisztségébe, a péntek kora délután megtartott sajtótájékoztató keretein belül.

„Kiegészült végre a csapat, köszöntjük sorainkban Solschi urat és sok sikert kívánunk neki" - köszöntötte Solschit Mariana Roman főtanfelügyelő és Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes. „Szükség volt még egy munkaerőre, mert a tevékenységünk igen széles körű. Az egész megye ismeri Solschi úr tevékenységét, ezért is gondolom úgy, hogy morálisan és szakmailag is a megfelelő ember került a megfelelő helyre", köszöntötte kollégáját Szász.

A tanügyminisztérium beiktatási rendeletét Avram olvasta fel. Ebben többek között az is szerepel, hogy Solschi egy versenyvizsga kiírásáig látja el a főtanfelügyelő-helyettesi tevékenységét. A versenyvizsga kiírására legkésőbb a 2012-2013-as tanügyi év végéig sort kell keríteni.

Az ötven éves Viorel Solschi 1990-óta tanít fizikát Szatmárnémeti egyik legpatinásabb, Mihai Eminescuról elnevezett gimnáziumban. Az elmúlt két évtizedben komoly közéleti tevékenységet is folytatott. Az idei esztendőig több mandátumon keresztül foglalt helyet a városi tanácsban a PSD színeiben, 2004-2008 között alpolgármester, Horea Anderco 2003-as letartóztatása után pedig rövid ideig polgármester is volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: