2018-01-29 07:26:10• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az imanyolcad Szigetlankán

Az első imaheti istentiszteleten Erdős Csaba kaplonyi lelkipásztor prédikált. Mindenkit szeretettel várnak hétfőtől szombatig délután 6-kor, a záróalkalomra pedig vasárnap délután 5-re. 
 

Vasárnap délután 17 órai kezdettel a Deák téri református templom harangja hívott Krisztussal és a gyülekezettel való közösségre. Rácz Ervin házigazda lelkipásztor köszöntött, majd a 139. zsoltár közös elimádkozása után Erdős Csaba kaplonyi lelkész hirdetett Igét: „Amikor pedig eljön az Emberfia az ő dicsőségében és vele mind a szent angyalok, akkor elfoglalja majd dicsőségének trónusát. Elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.


A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Gyertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek azt az országot, amely számotokra készíttetett a világ teremtésétől fogva. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok engem, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.” (Máté 25,31-36)


A lelkipásztor elmondta, hogy Isten Fia Jézus Krisztus a legdicsőbb helyet hagyta el, emigrált a Földre és lett emberré, hogy itt legyen mellettünk. Az igehirdető biztató és őszinte szavai a gyülekezet épülésére szolgáltak. Az igehirdetést követően egy szavalatot hallhattak a jelenlevők, majd a gyülekezet kórusa is szolgált két énekkel, a végén pedig egy ifjú vezetett az imádságban.
 

A továbbiakban hétfőtől szombatig 6-kor kezdődnek az istentiszteletek: hétfő istentiszteleten Pálffy Anna-Mária unitárius-, a keddin pedig Jobb Domokos ombodi lelkész szolgál. Szerdán Harsányi László erdődi katolikus esperes, csütörtökön Király Lajos református esperes hirdet Igét, pénteken Ilyés Sándor evangélikus-, szombaton Kaszaniczki Csongor Szatmár-láncosi református beosztott lelkipásztor, a záró vasárnapon Sipos Miklós Szatmárnémeti-németi lelkész prédikál.


A záró alkalom (mely vasárnap délután 5 órakor lesz) még egy különlegességgel jelentkezik: Varga Sándor színművész az Én, Károli Gáspár című monodrámát adja elő, Tóth-Máthé Miklós kortárs drámaíró művét, a Harag György társulat jóvoltából. Minden este szavalat- és ének- és imaformában bizonyságtételeket hallhatnak a jelenlevők, különböző generációk jóvoltából. Szeretettel várnak mindenkit!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: