2014-06-30 15:22:55• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az érettségi írásbeli-szakasza

Könnyű volt a román írásbeli vizsga - mondták a Szatmár.ro által megszólaltatott végzős diákok.

A szóbeli vizsgákkal eltöltött napokat követően hétfőn, június 30-án kezdetét vette az idei nyári érettségi írásbeli szakasza. Szokás szerint a román írásbeli volt az első, s bár általában a diákok nem sok jóra számítanak a vizsgát illetően, többségük most optimista.

A június 30-i román nyelv és irodalom írásbeli vizsgára egyébként a 2160 beiratkozott közül csak 1980-an jelentek meg, tehát 180-an nem vettek részt a megmérettetésen.

"Nem volt nehéz a tétel, mi legalábbis nehezebbre számítottunk" - mondták a Református Gimnázium előtt ácsorgó, a vizsgáról már kijött diákok. Megtudtuk: a reál szakosok számára összeállított tételben szerepelt Mihai Eminescu "Luceafarul" című műve, de egy érvelő fogalmazást is kellett írniuk az egészséges életmód előnyeit hirdető akciókról. A humán szakos diákok egyebek mellett Tudor Arghezii, Ion Barbu vagy Nichita Stanescu költészetéről kellett írjanak.

Az érettségi menetrendjében július 1-jén következik az anyanyelvi vizsga. Július 2-án a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból, majd július 4-én a profilnak megfelelő választott tantárgyból adnak számot tudásukból a végzős diákok.

Az érettségi eredményeket július 7-én délig nyilvánosságra hozzák, majd 12 és 16 óra között lehet óvást benyújtani. Az idei nyári érettségi végleges eredményeit július 11-én hozzák nyilvánosságra.

P { margin-bottom: 0.08in; }

Érettségizők a Református Gimnázium előtt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: