2011-04-10 18:40:40• hírek • Szatmár.ro

Érettségi a Refiben

A szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai már megkezdték a vizsgázást: szombaton bibliaismeretből és énekből érettségiztek.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium tizenkettedikes diákjai már elkezdték az érettségi vizsgákat. A végzős diákok közül 46-an vállalták, hogy ha már egyházi iskolába jártak, tanúbizonyságot tesznek tudásukról, Bibliaismeretből és Egyházi énekből.

Szombaton reggel kilenc órától két bizottság előtt adtak számot tudásukról: Nt. Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese, Király Lajos, a Szatmári Református Egyházmegye főjegyzője és Székely Tünde valamint Tolnai Adrienn vallástanárnők faggatták a diákokat Ó- és Újszövetségből, Orosz Márta és Mátyás Erika zenetanárnők az énektudásukat értékelték.

Az akadályt, mint kiderül minden vizsgára jelentkezett tanuló sikerrel vette. Az egyházi érettségiről pedig a Királyhágómelléki Református Egyházkerület oklevelet is kiállít, amely a végzősöket vallásoktatásra jogosítja fel az elemi osztályokban. A diplomákat a végzős diákok május végén, a ballagáskor vehetik majd kezükbe.


Vizsga előtti izgalom
Vizsga előtti izgalom


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: