2010-02-15 13:03:44• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az érettségi

Hétfőn reggel kilenc órakor ország szerte több mint 200 ezer végzős diák számára kezdődött meg az érettségi láz: ezen a héten román nyelv- és irodalomból, valamint anyanyelvből mérik fel a tizenkettedikesek tudását.

A szóbeli kompetencia-vizsgákon azonban mindenki átmegy, aki megjelent, mivel a pontrendszer alapján a nullásra vizsgázott diákot is alapfokú nyelvhasználónak minősítik. A Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban gond nélkül kezdődött meg a februári szesszió: a tanintézményben hétfőn románból, szerdán pedig magyarból bizonyíthatja be a tudását a 39 végzős.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban hétfőn és kedden románból, szerdán és csütörtökön pedig magyarból méri fel két vizsgáztató bizottság a 154 érettségiző kompetenciáit.

A Református Gimnáziumban azonban nem indult felhőtlenül az új fajta érettségi: áramszünet miatt a pedagógusok csupán a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségről tudták beszerezni a feladatlapok elektronikus verzióit, ezután azonban már sikerült a tanintézményben kinyomtatni a lapokat, hogy a 111 végzős nekivághasson az érettséginek. A Refiben egyébként hétfőn és kedden románból, szerdán románból és magyarból, csütörtökön és pénteken pedig csak magyarból érettségiznek a diákok.

A szóbeliken a diákok kompetenciáit mérik fel, amelyekre minősítéseket kapnak a tanulók. Ezek megjelennek ugyan az érettségi oklevélen, viszont nem számítanak bele a végső jegybe. A szóbeliken a részvétel kizáró jellegű.

Az idei érettségi tehát kezdetét vette a román nyelv- és irodalom szóbelivel, az anyanyelvi felmérőt 17-19. között rendezik meg, informatikából pedig április 19. és 29. között vizsgáznak a végzősök. Az idegen nyelv szóbeli vizsgát május 31. és június 4. között rendezik meg. Az írásbeli vizsgákra június végén kerül sor, a végső eredményeket pedig július 7-én függesztik ki.


Megkezdődtek az érettségi szóbeli vizsgák
Megkezdődtek az érettségi szóbeli vizsgák


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: