2015-09-28 18:22:01• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az egyetemi év a tanítóképzősök számára

Dr. Végh Balázs Béla köszöntötte a leendő pedagógusokat.

Hétfőn délben tartotta évnyitóját a BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatának Pszichológia és Neveléstudományi kara. Dr. Végh Balázs Béla docens, a kar vezetője köszöntötte a régi és új diákokat, akik tanulmányaik elvégzését követően tanítók lesznek, illetve óvodában nevelik majd a következő generációkat.

Az egyetemi oktató felhívta a diákok figyelmét: mindenki az oktatás válságáról beszél, ám inkább egy erőteljes változásról van szó, amit sokan válságként élnek meg. A világ változik, a lépést pedig tartani kell a változásokkal az oktatásban is. Persze a nevelőknek nincs könnyű dolguk, különösen, mert az oktatási törvény folyamatosan alakul. Pedagógusként magabiztos, erős lábakon kell állni, a BBTE-n a tanulással töltött idő pedig erre készíti fel a leendő tanítókat.

Az egyetemi docens a feladatok és a diákokra váró nehézségek mellett azért kellemesebb pillanatokat is ígért: gólyabált és egyéb szórakoztató összejöveteleket, na meg pályázatokban vagy éppen TDK-n való részvétel lehetőségét.

Végh az eddigi sikerekről is beszélt: nem csak a régióban, hanem már külföldön is sikeresek a Szatmárnémetiben végzett diákok: sokan kaptak munkát Angliában, Németországban.

A megnyitót a Dobrai Általános Iskola diákjainak a fellépése tette színesebbé, akik népdallal, tánccal készültek az alkalomra.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: