2014-09-29 18:57:28• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az egyetemi év Szatmárnémetiben is

A BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatán, az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakirányon tanuló diákok számára hétfő délután az ünnepélyes megnyitóval kezdődött az egyetemi év. Nappalin 19, levelező tagozaton pedig 17 leendő oktató kezdte meg itt a tanulást.

Rövid ünnepi műsorral nyitották meg az egyetemi évet a kolozsvári BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatán, az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakirányon. Itt hagyomány, hogy minden megnyitón egy olyan tanintézmény mutatkozik be, ahol az egyetemisták a következő időszakban majd gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek az oktatásban. Most a Református Gimnáziumból érkezett gyerekek rövid műsorral mutatkoztak be a leendő pedagógusoknak.

Az új évfolyamon 36 egyetemista számára kezdődik meg az év: 19-en nappali tagozaton, 17-en pedig távoktatáson tanulnak majd. Dr. Végh Béla docenstől azt is megtudtuk: ezzel több mint százra nőtt a szakon tanulók száma. Az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakirányon egyébként idén három megye leendő pedagógusai tanulnak: Szatmár megye mellett Máramaros és Szilágy megye leendő tanítói és óvodai oktatói is itt tanulják meg hivatásuk, szakmájuk alapjait.

A megnyitón  File Izabella másodéves hallgató is köszöntötte a gólyákat, szavalatával pedig Varga Sándor, a Harag György Színtársulat művésze tette színesebbé a rendezvényt.

"A BBTE szatmárnémeti kirendeltsége az elmúlt 16 év során az ország észak-nyugati régiójának meghatározó képzési központja lett. Nagy örömünkre szolgál, hogy az óvodai és elemi oktatás nagyrészt tőlünk függ: bármerre megyünk, találkozhatunk a mi végzettjeinkkel, akik mindenütt megállják a helyüket. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a nevelés és az oktatás egyformán jelen legyen a képzésünkben, hogy az anyanyelv, a nemzetiségi kultúra és a műveltség továbbadódjon nemzedékről nemzedékre" - mondt el a megnyitőn Dr. Végh Béla.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: