2011-07-11 14:22:00• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az egyetemi beiratkozás

A BBTE képzéseire hétfőtől lehet beiratkozni. Már az első napon sokan tették le jelentkezési lapjukat, igaz, az érettségi „bukta" miatt jóval kevesebb frissen végzett.

A Babes Bolyai Tudományegyetem képzéseire július 11.-től lehet iratkozni. Az egyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozata idén is beiratkozási központként működik, így nem csak a Szatmár megyei, hanem a máramarosi és a szilágysági végzősöket is ide várják. Azok viszont, akik nem Kolozsváron, hanem a megyeközpontban akarják folytatni a tanulmányaikat, két szakra jelentkezhetnek: a közigazgatásira és az óvoda- és iskolapedagógia szakra.

A közigazgatási karon, nappali tagozaton 30 állami helyet - 15 magyar és 15 román tannyelvűt - és húsz fizetéses helyet - szintén román és magyar tannyelvűt - hirdettek meg, de román nyelvű távoktatásos évfolyam is indul.
Az óvoda- és iskolapedagógia szak nappali tagozatán 11 állami és 39 fizetéses, a távoktatáson valamint az óvoda- és iskolapedagógia szak kiegészítő képzésén pedig 30-30 fizetéses helyre várják a jelentkezőket.

A jelentkezéshez szükséges iratok a következők: a beiratkozási (120 lej) és eljárási díj (30 lej) kifizetését igazoló elismervény (a tanügyi alkalmazottak gyerekei mentesülnek a beiratkozási díj kifizetése alól, helyette munkahelyi igazolást mutatnak fel), kitöltött beiratkozási űrlap, az érettségi átlagot és a líceumi évek átlagát igazoló irat, személyi igazolvány.

A helyek visszaigazolása és a tandíj első részletének kifizetése július 22-24. között történik a következő adatok leadásával: eredeti érettségi oklevél vagy annak hitelesített másolata, anyakönyvi lap hitelesített másolata, orvosi igazolás, keresztlevél hitelesített másolata, házassági bizonyítvány hitelesített másolata, három fénykép, az első részlet kifizetését igazoló nyugta. 
Érdeklődni munkanapokon 9-től 12 óráig az egyetem titkárságán lehet a következő címen: Szatmárnémeti, Petőfi Sándor utca 47. szám, valamint a 0261-711789-es telefonszámon.


Zajlik a beiratkozás
Zajlik a beiratkozás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: