2014-09-19 17:48:56• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az Utcazene Fesztivál

Pénteken a lakótelepek is megteltek az utcazenészek első fesztiváljának muzsikáival.

Több lakónegyedben és köztereken zenéltek az első szatmári Utcazene Fesztivál résztvevői pénteken 16 órától kezdődően. A Szatmár.ro is csatlakozott a zenészek mellett sajtósokat is szállító Zenebusz csapatához, a kezdést követően pedig négy helyszínre is ellátogattunk.

A 16-os lakótelepen éppen Jánosi Csaba muzsikált, az Universului sétányon felállított színpad környékén pedig lassan, de biztosan nőtt a hallgatóság. A 15-ös lakótelep Milcov sétányán már nagy közönség fogadott: itt a The Phoenix zenekar koncertezett, őket a szintén szatmári TranSKlouD együttes követte. A Carpati II-es lakótelepen, a Bargaului és a Ganea utcák találkozásánál előbb az X-Faktort is megjárt Tudor Todut énekelt, majd osztott autogrammokat zsenge korú rajongóinak, majd a Szatmár.ro tehetségkutatóján is nagy sikert aratott beatboxos Ervin szórakoztatta a közönséget. Rövid túránkat a Coposu sétányon fejeztük be. Itt éppen az Alterego zenekar lépett fel és ki kell jelentenünk: nagyon kellemes meglepetést okoztak azoknak, akik még nem hallották őket.

A szombati nap folyamán a zenészek a régi városközpontba költöznek: a Netmusic Stage öt színpadot állít fel itt, ezeken koncerteznek a helyi zenekarok mellett az ország több pontjáról és az országhatáron túlról is érkező formációk.

Fellépés a Coposu sétányon

A fesztivál valóban megtölti a várost minőségi zenével és néhány zenekarnak a zsebeit is: a fellépőkre sms-ben is lehet szavazni és a zsűri - Gabi Jugaru rádiós-televíziós személyiség, Adrian Colita, a Dynacord Románia képviselője és Bartos Erzsébet, a City Rádió műsorvezetője, zenei szerkesztője - is értékeli majd a fellépőket. A fődíjat 1000 euró értékben  az Orange Románia ajánlotta fel, valamint további két második díj kerül kiosztásra az Edmeea Trans és a Secondtex jóvoltából. A verseny harmadik helyezettje 500 lejjel térhet haza szintén a Secondtex jóvoltából.



A rendezvény fő támogatója a DRAXLMAIER Group, technikai partnere a NetMusic School magán zeneiskola, támogatói pedig az Orange Romania, TransPink, ZES Zollner és a SaladBox. A zenészek szállításáról az Edmeea Trans gondoskodik, biztonságukra a Beta Security vigyáz, a zenészek étkeztetéséről a NoPardon Pub és a Venetia vendéglők gondoskodnak, a fellépők szállását pedig a megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság biztosítja. A Szatmárnémeti Utcazene Fesztivált a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalával partnerségben kerül megrendezésre.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: